Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 12 maart 2007

Nieuw publiekstijdschrift: AWARE Psychologie

Op 22 maart aanstaande verschijnt AWARE Psychologie, een nieuw tweemaandelijks publiekstijdschrift. AWARE Psychologie biedt inzicht in de menselijke geest en de interactie tussen mensen. Wat drijft ons? Wat bepaalt onze gevoelens, gedachten en handelingen? AWARE Psychologie richt zijn blik op het menselijk gedrag op verschillende terreinen: in relaties, met familie, op het werk, in sport, op straat, in de politiek en in kunst en cultuur.

De ambitie van AWARE is om inzichten te bieden die de emotionele waan van de dag overstijgen, die tot denken zetten en helpen een originele mening te vormen over jezelf, je medemensen en de menselijke drijfveren. Hierbij gaat AWARE verder dan het niveau van individuele ervaringen, door de achtergronden van gedrag en de rol en impact van psychologische mechanismen te belichten. Belangrijk hierbij zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten die aantonen dat het menselijk gedrag het best verklaard kan worden door de voordurende wisselwerking tussen biologische aanleg (genen) en omgevingsfactoren.

Het thema van het eerste nummer is vrijheid en de vrije wil. Een klein greep: wetenschappers gaan in op de werking van ons brein, Tv-presentator Arie Boomsma en zijn vader komen aan het woord over autonomie en het geloof; je kunt lezen waarom sommige sporters de top halen en anderen niet; strafrechtadvocate Benedicte Ficq vertelt over de vrije wil van haar cliënten en we laten de zes Jungiaanse archetypes van de vrouw zien.

AWARE richt zich op de actieve, ontwikkelde en kritische vrouwen en mannen, die zich in deze hectische wereld willen verdiepen in de drijfveren van mensen en die behalve ontspanning, ook uitdaging en inspiratie zoeken. AWARE verschijnt in een oplage van 30.000.

AWARE is een initiatief van Benecke, een Amsterdamse uitgever van vakbladen in de gezondheidszorg en organisator van nascholing van artsen. AWARE wordt gemaakt door een team van enthousiaste redacteuren, journalisten, fotografen en vormgevers, aangevoerd door hoofdredacteur Wijnand van Dijk. De verankering in wetenschap en praktijk is gewaarborgd door een breed samengestelde redactieraad.

Voor informatie kunt u contact opnemen met hoofdredacteur Wijnand van Dijk: 020 696 63 49 (uitgeverij Benecke), 06 25 01 45 84; wijnand.van.dijk@benecke.nl of uitgever Ludwig Benecke: 06 50 69 02 96; ludwig.benecke@benecke.nl.