Vrumona haalt 1 liter flessen tijdelijk uit de markt

12.03.2007 / 15:36 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vrumona b.v.

Vrumona b.v.

Frisdrankfabrikant Vrumona B.V. heeft besloten jus d.orange van het merk Fruits de Pays in glazen statiegeldflessen van 1 liter uit de markt te nemen. Bij de productie van deze jus d.orange is een fout opgetreden. Hierdoor is bij een beperkt aantal flessen vergisting van het product opgetreden, waardoor de druk in de fles geleidelijk kan oplopen. Dit kan leiden tot het uit elkaar barsten van de fles of het loskomen van de dop. Het probleem komt voor in een beperkt aantal flessen die 6 februari 2007 zijn afgevuld, maar uit voorzorg haalt Vrumona alle Fruits de Pays jus d. orange in 1 liter statiegeldflessen uit de markt.

Persoonlijk advies
Vrumona adviseert haar klanten de 1 liter flessen Fruits de Pays Jus d.Orange niet aan te raken vanwege het gevaar tot barsten. Iedereen die een dergelijke fles in huis heeft wordt geadviseerd het gratis telefoonnummer 0800-0099 te bellen voor verdere instructies. Iedereen die het bovengenoemde nummer belt en deze flessen in bezit blijkt te hebben, krijgt persoonlijk bezoek van een Vrumona-vertegenwoordiger om de flessen te verwijderen en te vergoeden.

Door de vergisting in de fles ontstaat een duidelijke smaak-en geurafwijking en daardoor voldoet het product niet meer aan de hoge kwaliteitseisen. Consumptie levert geen enkel gevaar op voor de volksgezondheid.

Deze 1 liter verpakking is voornamelijk in gebruik in de horeca en wordt slechts in een enkel geval via de slijter verkocht.

Het probleem heeft uitsluitend betrekking op Fruits de Pays jus d.orange in 1 liter glazen statiegeldflessen. Alle andere producten en verpakkingen van Fruit de Pays zijn veilig en kunnen gewoon worden geconsumeerd.

Bunnik, 12 maart 2007