Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/03)

OOSTERHOUT NB, 12 maart 2007

Auto inbreker op heterdaad betrapt

RAAMSDONKSVEER: Een politieagent in burger betrapte zondagochtend 11 maart om 07.50 uur een auto-inbreker. De verdachte controleerde op de Wilhelminalaan in Raamsdonksveer of geparkeerde autos op slot waren. Bij één van de autos bleek dat niet geval, waarna hij in de auto ging zitten en die doorzocht. Toen hij kort daarna wegfietste werd hij ingerekend. Bij fouillering bleek dat hij wat kleine goederen uit de bewuste auto had meegenomen. De politie informeerde de eigenaresse van het voertuig, die vervolgens aangifte deed.

De verdachte is een 47-jarige man uit Raamsdonksveer.
Tijdens het verhoor werd hij ook aan de tand gevoeld over een vernieling van een ruit. De voorrruit van een woning aan de Wilhelminalaan sneuvelde zaterdagavond 10 maart rond 20.30 uur, toen iemand een fles door de voorruit gooide. Daarbij was de verdachte herkend. Hij legde een bekennende verklaring af over de diefstal uit de auto en de vernieling van de ruit. Hij is rond het middaguur weer in vrijheid gesteld en kreeg daarbij meteen een dagvaarding uitgereikt. Lik-op-stuk beleid dus. Op een dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Dit werkt een stuk efficiënter voor politie en Justitie. De verdachte hoeft namelijk niet meer op de hoogte worden gebracht van de rechtszaak. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij bij verstek worden veroordeeld. Hij was immers op de hoogte van zijn strafzaak.

Politie moet ingrijpen bij burenruzie

WOUDRICHEM: De politie moest zondagmorgen 11 maart ingrijpen bij een burenruzie in Woudrichem. Inzet was een geschil over gebruik van een stuk grond achter huurwoningen aan het Kloosterhof. De ene partij claimt het alleenrecht van de tuin, terwijl de andere partij er vanuit gaat dat de grond gemeenschappelijk gebruikt mag worden. Tijdens het tuinieren zondagmorgen escaleerde het conflict. Een vrouw deed aangifte van mishandeling door haar bovenburen, een man en een vrouw. Alle betrokkenen in deze zaak zijn 37-jaar oud. De bovenburen zijn in het politiebureau verhoord op verdenking van mishandeling van hun onderbuurvrouw.

CV-installaties gestolen uit nieuwbouw huizen

RIJEN: Met het opnemen van zes aangiften is de politie een onderzoek gestart naar de diefstal van gloednieuwe CV-ketels. Tussen vrijdag 9 maart16.45 uur en maandag 12 maart 07.00 uur werden zes in aanbouwzijnde woningen aan het Judith Leysterplein opengebroken. In alle gevallen werd de achterdeur geforceerd, waarna de juist geplaatste CV-installatie gedemonteerd en gestolen werd. De verwarmingsinstallaties stonden aan omdat de nieuwbouwwoningen te drogen. Het was de bedoeling dat de huizen a.s. donderdag opgeleverd zouden worden.

Lastige ex opgepakt

WAALWIJK: Een 57-jarige Waalwijker is zondagavond 11 maart om 22.45 uur door politieagenten gearresteerd. De man viel zijn ex-vrouw lastig door bij haar woning op de ramen te slaan. De politie werd gewaarschuwd en in eerste instantie kreeg de man van opdracht om direct te vertrekken en niet meer terug te komen. Korte tijd later kwam hij toch terug naar de woning en was het opnieuw raak. Dit was reden voor de politie om de man te arresteren. Hij was stomdronken en werd ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt vanwege verdenking van openbare dronkenschap en het niet voldoen aan het bevel om weg te gaan.

Politie betrapt jonge automobilist dronken achter het stuur

OOSTERHOUT: Agenten controleerden op de Sint Vincentiusstraat de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde zondagavond 11 maart rond 23.30 uur. De 19-jarige bestuurder had alcohol gedronken. De jongeman moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 200 ug/l, terwijl in zijn geval (beginnend bestuurder) 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twee uur opgelegd. De verdachte is om 00.25 uur weer in vrijheid gesteld. Uit de archieven bleek dat hij in november 2006 ook al beschonken achter het stuur was betrapt.

Voor jonge bestuurders ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht =ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

WAALWIJK: Bij een alcoholcontrole op de Kamerlingh Onnesweg in Waalwijk moesten 41 passerende automobilisten meewerken aan een blaasproef. Geen van hen bleek in overtreding te zijn voor wat betreft alcoholgebruik. De actie vond plaats op zondagavond 11 maart 2007.

Auteur: Jeroen Steenmeijer