Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 12 maart 2007

Makers Turks Fruit komen met roadmusical Route 66

Hoofdrollen voor Frank Lammers en Loes Haverkort

Producenten Beeldenstorm en Harry Kies Theaterproducties komen na het succes van de musical Turks Fruit opnieuw met een nieuwe Nederlandse musical. De roadmusical Route 66, naar een oorspronkelijk idee van Harry Kies, gaat op 25 november 2007 in première in Theaters Tilburg en is daarna tot en met april 2008 te zien in de grootste Nederlandse theaters.

De hoofdrollen in de musical worden gespeeld door Frank Lammers (Tom), Loes Haverkort (Natalie) en Martin van der Starre (De Weg). Andere belangrijke rollen worden gespeeld door Juda Goslinga en Alexandra Alphenaar. Bij een aantal voorstellingen worden de rollen van Tom en De Weg overgenomen door respectievelijk Bastiaan Ragas en Jim de Groot. De regie is in handen van Titus Muizelaar. Route 66 is geschreven door Dick van den Heuvel en Stan Lapinski (script), Sjoerd Kuyper (liedteksten) en Fons Merkies (muziek).

De musical speelt zich af in een verlaten dorpje aan de Route 66, waar de komst van een vreemdelinge de rustige verhoudingen onder grote druk zet. Route 66 is een opwindende muzikale voorstelling met een live band op het podium. Blues, jazz, rock, folk, pop en country passeren de revue in bekende songs als Born to be wild en Get your kicks on Route 66, maar ook in nieuwe Nederlandstalige nummers.

Voor Frank Lammers en Loes Haverkort is het hun eerste hoofdrol in een grote musical.

Frank Lammers was eerder te zien op het witte doek in Wilde Mossels, De Passievrucht, Shouf Shouf Habibi, Leef! en Zwartboek. Voor zijn rol in Nachtrit kreeg hij in 2006 een Gouden Kalf. Dit seizoen speelde Frank Lammers in het toneelstuk Dogville, genomineerd voor de Toneelpublieksprijs.

Loes Haverkort was te zien in theatervoorstellingen als Titus geen Shakespeare en Ich en in de films Eilandgasten en Sportman van de Eeuw. Ze speelde in de televisieserie Alex FM en momenteel in de goed ontvangen en bekeken Tien-serie Van Speijk. Op dit moment is Loes Haverkort in Buenos Aires voor opnamen van de nieuwe Net 5-serie Julia's Tango.

Martin van der Starre vertolkte vorig seizoen de hoofdrol van Judas in de rockmusical Jesus Christ Superstar en ontving hiervooreen nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Sinds 2004 is hij leadzanger van de succesvolle Haagse coverband jeWelste.

----------
Voor meer informatie, beeld, tekst en/of interviewaanvragen: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl Tessa Harmsen | tessa.harmsen@demediavilla.nl