Ingezonden persbericht


Enschede, 12 maart 2007

Opening scholingsboulevard Enschede nu voor iedereen te zien

De opening van de scholingsboulevard Enschede is vanaf vandaag te bekijken op YouTube, de meest populaire website waar filmpjes geplaatst, bekeken en gedownload kunnen worden.

Op 14 februari 2007 sloeg wethouder Eric Helder van de gemeente Enschede gezamenlijk met leerlingen van het Stedelijk Lyceum, het Bonhoeffer College en het ROC van Twente, de eerste paal van de scholingsboulevard Enschede.

Geheel in de geest van de scholingsboulevard stond tijdens het slaan van de eerste paal de leerling centraal. De leerlingen voerden op deze dag een theatervoorstelling uit die ter plekke in elkaar was gezet. Tijdens de half uur durende voorstelling verandert een lege toneelvloer in een werkende productielijn met twee machines. Dit spektakelstuk verbeeldt het vakmanschap dat centraal staat op het VMBO en MBO. Ook de presentatie van de dag was in handen van leerlingen die al rappend de gasten aankondigden.

Het filmpje van de rappende leerlingen, het oefenen voor de theatervoorstelling en de voorstelling zelf was al beschikbaar voor de leerlingen, maar wordt nu breed verspreid via YouTube.

Op deze manier geeft de scholingsboulevard een gezicht aan de manier waarop in de toekomst onderwijs wordt gegeven. De interesse van de leerling is hierbij het uitgangspunt. De inzet is vorming op kennis, kunde en karakter. Met docenten als persoonlijke coach, aandacht voor de beroepspraktijk door omvangrijke stages en leren vanuit verschillende invalshoeken. De Scholingsboulevard Enschede opent de deuren in 2008.

Directe URL: http://www.youtube.com/watch?v=RiOeTKBkDJo

Voor meer informatie
Petra Borsboom - Senior Communicatieadviseur gemeente Enschede T 053 481 80 42
M 06 12 5 0 83 68