PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 12 maart 2007

PvdA start meldpunt kapotte lantaarnpaal


-Marco Heijmen stelt schriftelijke vragen en wil een debat over kapotte lantaarnpalen-

Het is bewoners, deelgemeentebestuurders en ook de PvdA-fractie een doorn in het oog. Lantaarnpalen die dagenlang, soms wekenlang, stuk zijn. Dat is niet alleen vervelend, het kan ook onveilige situaties opleveren.

Een jaar nadat PvdA-gemeenteraadslid Marco Heijmen vragen heeft gesteld over het onderhoud van lantaarnpalen heeft hij nu nieuwe vragen hierover ingediend. Want veel verbeterd lijkt er niet. Ditmaal wil Marco Heijmen bij voorbaat de beantwoording van zijn vragen agenderen in de commissie Buitenruimte. Hij wil een debat.

Heijmen ging vorige week zelf 's avond op pad en kwam in een half uur meer dan 17 kapotte lantaarnpalen tegen. Hij heeft deze zelf op de foto gezet: http://www.pvdarotterdam.nl/nieuwsbericht/3091 Hij roept Rotterdammers die een kapotte lantaarnpaal gemeld hebben bij de gemeente Rotterdam, maar die nog niet gerepareerd is op om zich te melden bij de PvdA. De PvdA gaat deze meldingen verzamelen en onder de aandacht van de wethouder brengen.


---

Voor de redactie
Meer informatie bij

Marco Heijmen 06-481 57 535

Monique Smits
Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 9368, 06-12 355 791
msmits@stadhuis.rotterdam.nl

Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam T: 010-417 2105 F: 010-4120845 E: pvda@stadhuis.rotterdam.nl

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam

Schriftelijke vragen cf art. 19 van het Reglement van Orde

Betreft: verlichting buitenruimte

Rotterdam, 12 maart 2007

Geachte college,
Kort na het aantreden van de nieuwe raad heeft de PvdA-fractie de wethouder buitenruimte bevraagd over de servicenormen voor het onderhoud van de straatverlichting (zie voor deze vragen de bijlage) Tot ons ongenoegen moesten wij onlangs constateren dat er nog geen verbetering zichtbaar is. In de deelgemeente Feijenoord heeft dit onlangs nog geleid tot vragen vanuit de deelraad. Een korte rondgang langs de deelgemeentebestuurders heeft ons geleerd dat dit ongenoegen breed wordt gedeeld. Eigen waarneming alsook de waarneming van bewoners te Blijdorp Bergpolder (waarvoor ik verwijs naar de site www.pvdarotterdam.nl) versterken dit beeld.
Vandaar dat de PvdA-fractie u de volgende vragen stelt ter schriftelijke beantwoording, waarbij wij de voorzitter verzoeken de beantwoording van de wethouder te agenderen in de commissie FIBS.


1. Deelt u onze zorgen over de straatverlichting?


2. Kunnen wij van u een overzicht ontvangen van het aantal ontvangen klachten, de gemiddelde duur van afhandeling en een percentuele verdeling van het aantal dagen waarmee de afgesproken afhandelingstermijn van drie dagen is overschreden?


3. Heeft de wethouder tussentijds CityTec al aangesproken op de overschrijding van afgesproken termijnen? Is CityTec al door de gemeente Rotterdam aangesproken op het niet nakomen van afgesproken verplichtingen en heeft de gemeente Rotterdam daar consequenties aan verbonden?


4. Is de wethouder van zins de meldingen, voortgang in de afhandeling en scores die voortvloeien uit het `Meldsysteem Buitenruimte' te publiceren, bijvoorbeeld op de website van de gemeente Rotterdam?


5. Hoe staat de wethouder tegenover reguliere deelname van Gemeentewerken aan de schouwen zoals deze plaatsvinden in de verschillende wijken van Rotterdam?

Met vriendelijke groet,

Marco Heijmen en Matthijs van Muijen

---- --