ClickandBuy en WestLB AG vereenvoudigen Europees ............

12.03.2007 / 16:25 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Clickandbuy services ag

Clickandbuy services ag

ClickandBuy en WestLB AG vereenvoudigen Europees betalingsverkeer

PARIJS; LONDEN; ZUG, Zwitserland; DÜSSELDORF, Duitsland, March 12 /PRNewswire/ --


- Gezamenlijk project over SEPA-debetnota gestart


- ClickandBuy zal kostenvoordeel aan handelaars doorgeven

WestLB AG en ClickandBuy starten het eerste Europese pilootproject voor de toekomstige geïntegreerde euro-betaalruimte (SEPA - Single Euro Payments Area). Tot nu toe moeten bedrijven en consumenten in elke lidstaat rekening houden met de meest uiteenlopende betalingssystemen. In de toekomst zal het betalingsverkeer in Europa dankzij SEPA eenvoudiger en prijsgunstiger kunnen verlopen. Binnen het kader van het modelproject integreert WestLB met ClickandBuy nu vroegtijdig het Europese betalingsverkeer. De bedoeling is de administratieve kosten voor bedrijven in heel Europa sterk te doen dalen.

"ClickandBuy is in alle Europese landen actief. Voor elk land moet het bedrijf rekening houden met de meest uiteenlopende technische voorwaarden en juridische kaders. Dat is duur en tijdrovend. Wij zullen dat veranderen, en voeren samen de nieuwe betalingsformaten in", aldus Steffen Kowalski, hoofd Transaction Services bij WestLB en lid van de plenaire vergadering van de European Payments Council. "Dit pilootproject van WestLB met ClickandBuy is het eerste in zijn soort en ondersteunt de innovatiekracht van de betalingsspecialist ClickandBuy", gaat Kowalski verder.

"Als partner van WestLB bouwt ClickandBuy zijn positie als Europees e-geldinstituut verder uit en realiseert door de vereenvoudiging van het betalingsverkeer bovendien een belangrijk kostenvoordeel", legt Norbert Stangl uit, CEO en oprichter van ClickandBuy. "Dit kostenvoordeel komt onze klanten ten goede - bijvoorbeeld onze partner Apple iTunes, voor wie wij in heel Europa het betalingsverkeer afhandelen", aldus Stangl.

Over SEPA

SEPA ontsluit een markt die in heel Europa meer dan 61 miljard transacties omvat. De totstandkoming van een geïntegreerde euro-betaalruimte maakt deel uit van de ontwikkeling van en omzetting naar een uniforme binnenmarkt van de Europese Unie (EU). De "European Payments Council" (EPC) als belangrijkste orgaan van het Europese kredietwezen heeft hiervoor uniforme pan-Europese producten ontwikkeld, die vanaf 01.01.2008 in de hele EU ter beschikking zullen staan. De introductie van deze producten vraagt dat banken en klanten, zowel technologisch als conceptioneel, nieuwe wegen inslaan.

Over WestLB AG

WestLB AG is een Europese handelsbank met zetel in Noordrijn-Westfalen, de Duitse deelstaat met de meeste inwoners. Met een balanstotaal van 292,1 miljard EUR (stand op 30.09.2006) behoort ze tot de leidende financiële dienstverleners in Duitsland. Als centrale bank voor de spaarkassen vormt ze het competentiecentrum en de verbinding met de internationale financiële markten voor de zowat 125 spaarkassen in Noordrijn-Westfalen en Brandenburg. In een nauwe relatie met de spaarkassen biedt WestLB een universele financiële dienstverlening met het accent op kredieten, speciale financieringen, kapitaalmarkt- en private equity-producten, asset management, transaction services en financieringen voor immobiliën. In totaal stelt WestLB 5.853 medewerkers te werk (stand op 30.09.2006). In het betalingsverkeer hoort WestLB tot de leidende banken in Duitsland. Met in totaal 1,7 miljard transacties haalt ze hier een marktaandeel van zo'n 11 procent.

Over ClickandBuy

ClickandBuy is een van de leidende e-paymentsystemen in Duitsland en Europa. In Zwitserland wordt ClickandBuy door de licentiepartner SWISSCOM geleid en in andere Europese markten door ClickandBuy (Europe) Ltd. Binnenkort staat ClickandBuy via TELMEX ook in Latijns-Amerika ter beschikking. Vandaag gebruiken reeds meer dan 7.000 aanbieders ClickandBuy voor facturatie, o.a. Apple iTunes, T-Online, AOL, Skype, Meetic, Electronic Arts, Stiftung Warentest - en reeds meer dan 8.650.000 klanten betalen met ClickandBuy.

In januari 2007 investeert Intel in ClickandBuy. Tegelijk maakt ClickandBuy een globaal strategisch partnerschap met Intel bekend. Reeds in augustus 2006 heeft Deutsche Telekom tien procent in ClickandBuy geïnvesteerd. Deutsche Telekom en ClickandBuy zijn van plan hun reeds bestaande samenwerking strategisch uit te breiden naar de wereldwijde facturatie van het omvangrijke aanbod van producten/diensten van Deutsche Telekom door ClickandBuy. Ook 3i investeerde (januari 2006) 20 miljoen euro om ClickandBuy bij de internationale expansiestrategie te ondersteunen.

Downloads:

www.clickandbuy.com/extra/download/press/releases_CaB_undWestLB_AG_070312.html

ClickandBuy

Headquarters: Andreas Horst, Director of Corporate Communications

Industriestrasse 18, 6300 Zug, Zwitserland

Telefoon: +41-(41)-72-72-110, Fax: +41-(41)-72-72-119

E-mail: andreas.horst@clickandbuy.com , www.clickandbuy.com

WestLB

Armin Kloss, WestLB AG, GB concerncommunicatie

Externe communicatie 001-22100, Perswoordvoerder

Herzogstr. 15, D - 40217 Düsseldorf

Telefoon: +49-211-826-2210, Fax: +49-211-826-6121

E-mail: Armin_Kloss@WestLB.de

Internet: www.westlb.de

Contact:

ClickandBuy: Headquarters: Andreas Horst, Director of Corporate Communications, Industriestrasse 18, 6300 Zug, Zwitserland, Telefoon: +41-(41)-72-72-110, Fax:
+41-(41)-72-72-119, E-mail: andreas.horst@clickandbuy.com; WestLB, Armin Kloss, WestLB AG, GB concerncommunicatie, Externe communicatie 001-22100, Perswoordvoerder, Herzogstr. 15, D - 40217 Düsseldorf, Telefoon: +49-211-826-2210, Fax: +49-211-826-6121, E-mail: Armin_Kloss@WestLB.de