Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 12 maart 2007

TILBURG, 12 maart 2007

Politie onderzoekt meerdere berovingen aan de Spoordijk

TILBURG Met het opnemen van meerdere aangiftes is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van vier berovingen die tussen 09 en 11 maart plaats gevonden hebben op het fietspad van de Spoordijk te Tilburg. De politie sluit niet uit dat het hier om dezelfde dader gaat. De buit bij alle berovingen bestond uit geld en mobiele telefoons.

Vrijdagavond 09 maart tussen 23.15 uur en 23.30 uur werden twee jongens van 16 en 17 jaar afkomstig uit Vught het slachtoffer van een beroving. Beide jongens fietsten over het fietspad in de richting van de Spoorlaan. Op de brug werd het tweetal aangesproken door een onbekende man. Tijdens het aanspreken toonde de man een mes en eiste hun geld en de GSM-telefoon. Beide slachtoffers voldeden hieraan. Na de beroving fietste de man, blank, een lengte van ongeveer 1.90 meter met een leeftijd van rond de 20 jaar, weg in de richting van Berkel Enschot.

Op zaterdag 10 maart rond 22.45 uur werd een 22 jarige Tilburger het slachtoffer van een beroving. Ook hij fietste over de Spoordijk en werd ter hoogte van het viaduct over de Ringbaan Oost aangesproken door een onbekende man. Nadat de Tilburger bedreigd werd met een mes stond hij zijn geld en GSM af.

Zondagavond 11 maart kort na 23.00 uur werd een vierde man, een 21 jarige Oisterwijker, het slachtoffer van een beroving. De man fietste over de Spoordijk richting Oisterwijk en trof op de brug een onbekende man die hem direct met een mes bedreigde. Ook dit slachtoffer moest zijn geld en GSM afgeven.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer van deze incidenten of een van deze berovingen afweet. De politie verzoekt hen contact op te nemen via het algemene politienummer: 0900-8844

Ruim 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol

TILBURG De politie heeft gisteravond tijdens een controle twee Tilburgse automobilisten aangehouden waarbij het alcoholpromillage ruim vier maal de toegestane norm overtrad. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Op het Besterdplein controleerden agenten gisteravond om 23.00 uur een 26 jarige Tilburgse automobilist. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 910 ug/l, zijnde 2,1 promille alcohol in zijn bloed had.

Gelijktijdig werd in de Griegstraat een 36 jarige Tilburgse automobiliste aan de kant gezet. Ook zij was onder invloed van alcohol. Op het bureau bleek dat ze 865 ug/l, zijnde 2 promille alcohol in haar bloed had. Uiteraard wordt tegen beiden een proces verbaal opgemaakt. Haar vriend, een 39 jarige Tilburger was het niet eens met de aanhouding en liet dat op een beledigende manier merken. Ook hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politie houdt Tilburgers aan voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond 01.30 uur in een woning in de wijk Heerevelden (Reeshof) een 37 jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging van zijn 35 jarige partner. Op het bureau is de man in verzekering gesteld.

Agenten troffen vannacht in de Reeshof een 35 jarige vrouw hevig geëmotioneerd aan. Ze vertelde uit huis gevlucht te zijn nadat haar man, de verdachte, haar bedreigd had met een vuurwapen. De politie zette hierop, in overleg met de officier van justitie, het arrestatieteam in en hield de man in de woning aan. Daar troffen de agenten ook een vuurwapen aan. Er wordt een nader onderzoek naar dit incident ingesteld.

Zondagmiddag hebben agenten in een woning in de wijk het Zand een 36 jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van poging tot doodslag op- en bedreiging van zijn 31 jarige vriendin. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Zijn vriendin die aangifte deed verklaarde dat haar vriend gedreigd had haar en een van haar kinderen van het balkon te gooien. Een kennis nam het op voor het slachtoffer op en probeerde hen uit elkaar te halen. Op dat moment arriveerde de politie die de man arresteerde.

Politie houdt man aan voor diefstal wiet

TILBURG Agenten hebben gistermiddag tegen 16.00 uur in de Kloosterstraat een 26 jarige Tilburger aangehouden voor diefstal van wiet. Een 19 jarige medewerker van een coffeeshop deed hiervan aangifte. De Tilburger bestelde zondagmiddag in een coffeeshop aan de Piusstraat twee bakjes wiet. Toen de medewerker de bakjes overhandigde vluchtte de verdachte weg, zonder de goederen af te rekenen. De politie stelde in de omgeving een onderzoek in en trof een half uurtje later de verdachte aan.

Hoog bejaarde inzittenden gewond bij verkeersongeval met bus

TILBURG Bij een verkeersongeval tussen een bus en een personenauto op de kruising Generaal Winkelmanstraat met de Mac Allisterstraat raakten gistermiddag tegen 17.00 uur twee inzittenden van de personenauto gewond. Beide betrokkenen werden overgebracht naar het Elisabethziekenhuis. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de 81 jarige vrouw een fractuur had aan een sleutelbeen en elleboog.

De 76 jarige man afkomstig uit Best bestuurde gistermiddag een personenauto en reed daarmee over de Mac Allisterstraat. Naast hem in de auto zat de 81 jarige vrouw, afkomstig uit Eindhoven. De man uit Best zag op de kruising een van rechts komende bus over het hoofd. Tussen beide voertuigen ontstond een botsing. Door de klap raakte de auto van de 76 jarige zwaar beschadigd. De 81 jarige bijrijdster raakte bekneld in het voertuig en moest door brandweerlieden uit haar benarde positie verlost worden.

Politie sluit brandstichting kerk niet uit

TILBURG De politie is een onderzoek gestart naar de brand in de kerk op het Lourdesplein. Er zijn na de brand enkele zaken veilig gesteld. Hieruit maakt de politie op dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Verder onderzoek zal dit echter moeten uitwijzen.

Rond 04.30 kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een uitslaande brand. De brandweer schaalde ter plaatse op tot zeer grote brand omdat er gevaar bestond dat de brand zou overslaan. Op dit moment zijn de brandweerlieden nog steeds bezig met
nabluswerkzaamheden. In het pand zijn ook de drie beeldende nieuwe reuzen van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout verloren gegaan. De drie reuzen stonden symbool voor het versterken van de onderlinge band tussen Berkel-Enschot, Udenhout en Tilburg. De poppen hadden een hoogte van 3.60 meter.

Drank in het spel bij verkeersongeval rijksweg A-58

TILBURG: De politie heeft vanmiddag omstreeks 13.30 uur op een parkeerplaats langs rijksweg A-58 een 40-jarige Poolse man aangehouden die verdacht wordt van het veroorzaken van een verkeersongeval en het rijden onder invloed.

De verdachte reed in zijn personenauto over rijksweg A-58 in de richting van Eindhoven. Op het gedeelte met drie rijstroken (t.h.v. de oprit Hilvarenbeek) ging de verdachte plotseling van de meeste rechtse rijstrook naar de middelste rijstrook. Hij kwam daarbij in aanrijding met een vrachtauto bestuurd door een 40-jarige Duitser die hem net aan het passeren was. De Pools bestuurder raakte de vrachtauto met de linkerzijkant van zijn auto. Hierna draaide de auto voor de vrachtwagen langs en kwam met de voorkant in de richting van Breda tot stilstand. Uiteindelijk reed de automobilist weer door in de richting van Eindhoven om voertuig op een parkeerplaats 400 meter verder stil te zetten. Daar troffen agenten hem. Hij verklaarde daar dat hij net twee blikjes bier had gedronken. De lege blikjes werden echter niet aangetroffen. Hij werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 1170 ugl, ruim 5 keer de toegestane hoeveelheid. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Desiree Brabers