Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 12 maart

BREDA, 12 maart 2007

Inwoner Zevenbergen mishandelt vriendin

BREDA: De politie heeft zondagavond kort voor 22.30 uur een 26-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden wegens mishandeling van zijn vriendin. De man bekende zijn partner in haar woning in de wijk Heuvel geslagen te hebben. De vrouw vluchtte naar de buren waar de politie werd ingelicht. De Bredase heeft aangifte gedaan. Na verhoor is de Zevenbergenaar heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bredanaar rijdt in gestolen auto

BREDA: Een 26-jarige Bredanaar is maandagmorgen rond 02.30 uur aangehouden op de Valkenierslaan. Bij een routinecontrole bleek dat de auto die de man bestuurde, enkele dagen geleden was gestolen bij een woninginbraak aan de Julianalaan in Breda. Bovendien zat aan de achterkant van de auto een eerder gestolen kentekenplaat. De Bredanaar beschikte ook niet over een geldig rijbewijs. Drie inzittenden van de auto bleken niets met de diefstal van doen te hebben, de Bredanaar had hen ontmoet in een kroeg en hen aangeboden een lift naar huis te geven. De verdachte is in verzekering gesteld.

Scholieren bekeurd voor gevaarlijk weggedrag op Wilhelminasingel

BREDA: De politie heeft maandagmorgen op de Wilheminasingel een controle uitgevoerd bij fietsende schooljeugd. Van de circa 125 getelde fietsers werden er 25 staande gehouden en bekeurd voor een bedrag van 50 euro. Dit omdat ze niet zoveel mogelijk rechts van de kant fietsten. De controle werd verricht na klachten over het verkeersgedrag van de schooljeugd, op de Wilhelminasingel, in de ochtendspits. De scholieren steken kris kras de weg over, soms met drieën naast elkaar, tegen het verkeer in, aan de linkerzijde van de weg. Terwijl er aan de andere kant van de weg een prima fietspad ligt. De controle, die bedoeld is te voorkomen dat er ongevallen met fietsers plaatsvinden, wordt volgende week herhaald.

Veelpleger aangehouden bij winkeldiefstal

BREDA: Een 48-jarige Bredanaar is maandagmiddag rond 14.00 uur aangehouden bij een drogisterij aan de Ginnekenstraat. Hij gedroeg zich verdacht, waarna een beveiliger vroeg of hij even in de tas van de man mocht kijken. Daarin zaten diverse printercartridges die van een ander filiaal van de drogisterij in Breda afkomstig zijn.

Daarop hield de beveiliger de Bredanaar aan en droeg hem over aan de politie. De winkeldief, die ook nog een geldstraf van 2000 euro had openstaan, staat bekend als veelpleger en is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Winkeldief probeert paar schoenen te stelen

BREDA: Een 56-jarige inwoner van Vancouver (Canada) is maandagmiddag rond 15.20 uur aangehouden in een winkel aan de Ginnekenstraat. De man probeerde een paar schoenen mee te nemen zonder die te willen betalen. Een winklemedewerker had hem echter door en greep de man in zijn kraag. Agenten namen de Canadees mee naar het bureau. Daar betaalde hij een boete van 130 euro waarna hij in vrijheid werd gesteld.

Auteur: Andre van den Hul