Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 12 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 12-03-2007

Met onder meer: huiselijk geweld, vuurwapen en beroofd.

Hondenperikelen

Purmerend, zondag 11 maart 2007, 13:01 uur.

De politie heeft zondagmiddag een 43-jarige Purmerendse aangehouden als verdachte van mishandeling. Een 41-jarige vrouw uit Middelie liet haar hond uit in het Purmerbos. Haar hond zou zijn belaagd door de drie honden van de Purmerendse waarna de vrouw uit Middelie met de hondenriem op de honden zou hebben ingeslagen. De Purmerendse zou hierop de aangeefster hebben geslagen met een plastic werpstok. De politie heeft de verdachte verhoord en maakt proces-verbaal op. Na verhoor werd de Purmerendse in vrijheid gesteld.

Huiselijk geweld

Purmerend, zondag 11 maart 2007.

Een 22-jarige Purmerender is aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van een 43-jarige huisgenoot. De jongeman zou de vriend van zijn moeder na een kleine onenigheid die uit de hand liep met een vuist vol in het gezicht hebben geslagen. De agenten troffen de verdachte niet meer thuis maar de man meldde zich later aan het politiebureau. De verdachte was al eerder ter zake huiselijk geweld met de politie in aanraking geweest. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Een 18-jarige jongen uit Purmerend werd door de politie in zijn woning aangehouden omdat hij zijn moeder in de rug zou hebben geschopt. De jongeman zou herhaaldelijk en in steeds ruimere mate verbaal en fysiek agressief zijn geweest. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

De politie heeft een 40-jarige Purmerender aangehouden omdat hij zijn echtgenote zou hebben geslagen. De man zou dit, onder invloed van alcohol, wel vaker doen. De echtgenote heeft aangifte gedaan en de man werd in verzekering gesteld na de insluiting.

Slachtoffers van huiselijk geweld kunnen hiervan uiteraard aangifte doen bij de politie. Voor informatie, advies en doorverwijzing op het gebied van huiselijk geweld kan men terecht bij het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld via 075-6504158.

Onderzoek inbraak

Purmerend, zondag 11 maart 2007, 21:40 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Kabajastraat waarbij men is binnengekomen door een keukenraam met veel geweld open te breken. De woning werd doorzocht en op de bovenverdieping werd een kluis uit de wand gesloopt en meegenomen. Ook werd een beeldscherm meegenomen. De woning werd verlaten via de voorzijde. De afdeling Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Burenruzie

Krommenie, zondag 11 maart 2007, 15:25 uur.

De politie heeft een 36-jarige vrouw uit Krommenie aangehouden omdat zij wordt verdacht van bedreiging van een 23-jarige Zaandamse. De Krommeniese zou de aangeefster de keel hebben dichtgeknepen en hebben bedreigd met een broodmes. Het mes werd in beslag genomen en de verdachte werd na verhoor heengezonden. De aanleiding tot het incident is vermoedelijk een uit de hand gelopen woordenwisseling over spelende kinderen.

Vuurwapen

Zaandam, zondag 11 maart 2007, 18:15 uur.

Een 29-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden omdat hij in het bezit was van een vuurwapen. Agenten reageerden op een melding dat er een man overlast veroorzaakte op de Dam. Een agent zag de man een horecagelegenheid binnengaan en daar een tasje op de bar gooien. De agent vertelde de man dat hij zijn tasje moest ophalen en het Damgebied verlaten. De man liep echter zonder het tasje weg. Even later bleek dat er in het tasje een geladen vuurwapen zat. Het tasje werd in beslag genomen en de man opgezocht, aangehouden en ingesloten. De man bleek onder behandeling omdat hij ernstig verward zou zijn. Hij werd per ambulance overgebracht naar een zorginstelling. Naar de herkomst van het wapen wordt een onderzoek ingesteld.

Snelheid

Krommenie, zondag 11 maart 2007, 18:42 uur.

De politie heeft zondagmiddag op de Rosariumlaan een snelheidscontrole gehouden. Er werd in beide richtingen gecontroleerd en er geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur. De foto- en radarapparatuur stond opgesteld op statief en er werden 141 voertuigen op gefotografeerd omdat er te snel werd gereden.

Beroofd

Purmerend, zondag 11 maart 2007, 23:11 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een beroving. Een 20-jarige man uit Purmerend heeft aangifte gedaan dat hij zondagavond rond kwart voor elf op de Boeierstraat op een bruggetje nabij de flat door een groepje van vier of vijf man werd beroofd van zijn telefoon, portemonnee, bankpas en paspoort. Enkele mannen hielden het slachtoffer vast en anderen plukten vervolgens de goederen uit zijn kleding. De recherche Purmerend verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Gestolen fietsen

Purmerend, 11 en 12 maart 2007.

Tijdens een fietssurveillance in de nacht van zondag op maandag controleerden agenten fietsen op diefstal. Een 66-jarige inwoner van Purmerend reed op een fiets die stond gesignaleerd als gestolen. De man vertelde dat hij de fiets enige jaren geleden had gekocht op Koninginnedag tijdens de vrijmarkt. De fiets werd in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Zondagmiddag werd het voertuig van een 46-jarige fietser uit Purmerend gecontroleerd. Er zat geen vast slot op de fiets en het framenummer bleek weggevijld. De man zou de fiets twee jaar geleden hebben gekregen. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de verdachte mocht na verhoor het bureau verlaten.