Datum: 12 maart 2007

Alphen aan den Rijn Aanrijdingen onder invloed De politie heeft op zaterdag 10 maart een 41 jarige man uit Den Haag aangehouden nadat hij op die dag bij twee ongelukken betrokken was geweest en onder invloed van alcohol zijn auto had bestuurd. De man was rond 19.10 uur, in Alphen aan den Rijn op de Prins Bernhardlaan achterop een werkbusje gereden welke stilstond voor het verkeerslicht. Vervolgens was de verdachte door gereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De bestuurder van het werkbusje kon het kenteken van de bestuurder doorgeven.

Vervolgens kreeg de politie om 20.10 uur de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Boskoopseweg in Alphen aan den Rijn. De verdachte zou op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer zijn belandt en daar in de flank van twee auto's gereden zijn. De auto van de Hagenaar was ook beschadigd en kon niet meer doorrijden. Het kenteken kwam overeen met het eerdere ongeval op de Prins Bernhardlaan. Agenten spraken de Hagenaar aan en roken al direct dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd onderworpen aan een ademanalyse waarvan de uitslag 955 ug/l bedroeg (limiet in het verkeer 220 ug/l). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Er zijn geen gewonden gevallen, wel hebben de auto's die geraakt zijn materiele schade opgelopen.

Gouda Onverzekerd rondrijden De politie heeft op zaterdag 10 maart, rond 23.30 uur, op de Nieuwe Markt een 19 jarige Amsterdammer en een 16 jarige Gouwenaar aangehouden. Agenten zagen een scooter zonder kentekenplaatje rijden en hielden de bestuurder, de Amsterdammer, aan. Hij werd om zijn bromfietscertificaat gevraagd en zijn identiteitsbewijs. Omdat hij beiden niet kon tonen werd hij meegenomen naar het politiebureau. Een vriend van de Amsterdammer kwam aanlopen en gaf aan dat het zijn scooter was die hij wilde verkopen aan de Amsterdammer. Daarop werd hij ook gevraagd naar zijn identiteitsbewijs. En ook hij bleek geen ID bij zich te hebben en werd meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau werd de identiteit van de beiden achterhaald. De scooter is in beslag genomen omdat deze niet verzekerd bleek te zijn. De politie heeft voor het niet kunnen tonen van een ID, het onverzekerd rondrijden en het rijden zonder rijbewijs bekeuringen uitgeschreven.

Waddinxveen Eenzijdig ongeval, bestuurder onder invloed Op vrijdag 9 maart, rond 13.30 uur, kreeg de politie de melding dat er een auto tegen een betonblok was opgereden op de Beijerincklaan in Waddinxveen. In de auto troffen de agenten de bestuurder van de auto aan, een 41 jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Agenten constateerden dat de man onder invloed was van alcohol en onderworpen hem aan een voorlopige blaastest op straat. Hij blies een F, wat betekende dat er een grote kans was dat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Op het bureau blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 1065 ug/l, terwijl de toegestane limiet in het verkeer 220 ug/l is. Boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, zo ook van deze bestuurder. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waddinxveen Aanhouding na inbraak in hotel en in auto De politie heeft vrijdagochtend 9 maart, een 24 jarige man uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van het inbreken in een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Beukenhof en in het naastgelegen hotel. De eigenaar van de auto trof 's ochtends een slapende man aan in zijn auto waarvan een raampje was ingetikt. Hij belde de politie die de man heeft aangehouden. Later constateerde een werknemer van het hotel dat daar ook ingebroken was. Via het openbreken van een deur zouden de dader(s) binnengedrongen zijn. Uit het hotel was een geldbedrag ontvreemd. De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar door de dader achtergelaten sporen. De verdachte is lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

--- einde berichten ---


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --