Wim Schellekens Hoofdinspecteur Curatieve Gezondheidszorg

12.03.2007 / 17:17 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Inspectie gezondheidszorg

Inspectie gezondheidszorg

Maandag 12 maart 2007

WIM SCHELLEKENS HOOFDINSPECTEUR CURATIEVE GEZONDHEIDSZORG Wim Schellekens (1947) is benoemd tot hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Hij krijgt de portefeuille curatieve gezondheidszorg, waaronder de ziekenhuizen, huisartsen, privé-klinieken, geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en alternatieve zorgverleners vallen. Hij begint zijn werkzaamheden op 1 mei 2007.

Tot nu toe is Wim Schellekens voorzitter van het Centrum Klantervaring Zorg en werkt hij als adviseur innovatie en ontwikkeling bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In het verleden was hij werkzaam als algemeen directeur van Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO. Daarvoor werkte hij onder meer als huisarts, medisch adviseur van de Ziekenfondsraad en lid van de Raad van Bestuur van het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft.

Naast medische ervaring heeft Wim Schellekens ruime bestuurlijke ervaring dankzij het lidmaatschap en voorzitterschap van diverse commissies en overlegstructuren op het gebied van de gezondheidszorg.
Wim Schellekens is gehuwd en heeft drie kinderen.


-0-0-0-