Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 12 maart

BERGEN OP ZOOM, 12 maart 2007

Vrouw raakt gewond door lantaarnpaal na ongeval, bestuurder rijdt door

STEENBERGEN: Een 19-jarige automobilist uit Oudenbosch is zondagmiddag aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De man reed met zijn auto over de Ravelijnstraat, toen hij wilde parkeren. Hij reed de stoep op en hierbij schoot vermoedelijk de voet van de man van de rem af. Het voertuig reed hierdoor te ver door en raakte een lantaarnpaal. De lantaarnpaal boog om en raakte een toevallig passerende voetganger op het hoofd. De 71-jarige vrouw uit Steenbergen is met een hoofdwond en een blauw oog naar het Lievensberg Ziekenhuis vervoerd. De automobilist reed na de aanrijding weg, maar meldde zich korte tijd later op het politiebureau. Zijn auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek. De automobilist is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Schennispleger

ROOSENDAAL: De politie kreeg op zondag melding van een schennispleger. Een moeder belde de politie nadat haar kinderen tijdens het spelen op de Diamantdijk werden geconfronteerd met de schennispleger. De man had zijn geslachtsdeel getoond.

Grove vernielingen bij inbraak

OUD GASTEL: Op maandag is er tussen 03.45 uur en 04.15 uur een inbraak gepleegd aan de A17 bij een benzinepomp. De daders vernielden een ruit en namen onder andere rookwaar mee. Ook brachten ze vernielingen aan in het bedrijf. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg maandagochtend melding van een winkeldief bij een winkel aan de Glacisstraat. Een 51-jarige man uit Halsteren had geprobeerd een pakje shag te ontvreemden. Bij het passeren van de kassa werd de man aangesproken. Hij is aangehouden en verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Van de winkel kreeg de verdachte een winkelverbod. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

406 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag tussen 09.20 uur en 14.50 uur een snelheidscontrole op de Antwerpseweg. Van de 2076 passanten waren er 406 in overtreding.
Hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u, terwijl hier een maximum van 70 km/u geldt.

Snelheidscontrole

STEENBERGEN: Tussen 09.50 uur en 12.00 uur hield de politie op maandag een controle aan de Rondweg Oost. Hierbij zijn 1041 voertuigen gecontroleerd. 108 bestuurders waren in overtreding. Maximale snelheid bedraagt 116 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg