Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maart 2007

Grote belangstelling voor studiedag Geloof en autisme

Er is veel belangstelling voor de studiedag Geloof en autisme die vereniging dit Koningskind in samenwerking met Eleos en SGJ organiseert op 12 mei a.s. In enkele weken tijd hebben zich enkele honderden deelnemers aangemeld. Vanwege de grote toeloop is besloten om het aantal workshops tijdens het middagprogramma uit te breiden. Er is ruimte voor maximaal 400 deelnemers. Naar verwachting zal de inschrijving binnen enkele weken sluiten.

Autisme is een onderwerp dat steeds meer in de belangstelling staat, ook in de kerken. De grote belangstelling voor de studiedag is daar een bevestiging van. Wat is autisme en wat betekent dat voor iemands geloof? Vragen mensen met autisme in de kerk een andere benadering? Sprekers tijdens de studiedag Geloof en autisme zijn onder meer Colette de Bruin (schrijfster van het boek Geef me de 5), dr. P.W. van de Kamp, universitair docent aan de Theologische Universiteit in Kampen en ervaringsdeskundige Erwin Roos. Twee medewerkers van Eleos presenteren een onderzoek naar autisme en geloofsbeleving. EO-presentator Tijs van den Brink heeft zijn medewerking toegezegd als dagvoorzitter en leider van de forumdiscussie.

De studiedag is bedoeld voor predikanten, catecheten, jeugdleiders, godsdienstdocenten, (beroeps)opvoeders en andere belangstellenden. De studiedag wordt gehouden in het Van Lodensteincollege in Amersfoort. Het bijwonen van de studiedag kost E 25,--. Dit is inclusief lunch. Leden van vereniging dit Koningskind kunnen een korting krijgen van E 7,50. Voor meer informatie en opgave , kijk op www.ditkoningskind.nl, www.eleos.nl of www.sgj.nl of mail naar info@ditkoningskind.nl.

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Hermien de Wit, pr-medewerker vereniging dit Koningskind, tel. 030-2363790, email: h.dewit@ditkoningskind.nl of Henk Jan Bunschoten, pr-medewerker SGJ, 033-4226900, email: henkjan.bunschoten@sgj.nl.


---- --