Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Vooraankondiging Examencongres `Ruimte en Regels'

12 maart 2007 in het WTC Rotterdam


- aanleiding ­
Op 12 maart 2007 organiseren CEVO, VO-raad en Cito het eendaagse congres `Ruimte en Regels' over examens in het voortgezet onderwijs.
Tijdens het congres krijgen scholen informatie over lopende en toekomstige examenontwikkelingen. Bovendien wisselen deelnemers van gedachten met elkaar en met de mensen van organisaties die bij de examens betrokken zijn. Het congres staat open voor schoolleiders en examensecretarissen van zowel vmbo als havo/vwo.

Ruimte en Regels


- regels -
U wordt op de hoogte gesteld van veranderingen in de Regels, maar ook van het beleid rond de computerexamens en de uitwerking die dat beleid zal hebben op de examens van de komende jaren. Kwaliteitszorg is een van de hoofdthema's van het congres. Zo is er aandacht voor de eerste en tweede correctie en voor de bewaking van het niveau van de examens.


- ruimte ­
Daarnaast is er tijdens het congres aandacht voor de Ruimte die scholen binnen de regelgeving hebben. Door het globaliseren van de eindtermen, de pilots rond flexibele afsluiting en de mogelijkheden tot afsluiting op andere niveaus, is er ook meer ruimte voor keuzes. Scholen die werken aan de integratie van vakken of aan competentiegericht leren, en scholen die nadenken over een herontwerp van het onderwijs, kunnen tijdens het congres leren van de keuzes die andere scholen gemaakt hebben. U krijgt in dit congres dan ook antwoord op de volgende vraag: Op welke wijze bieden de regels voor toetsing en afsluiting mij ruimte om de visie van de school te laten doorklinken.


- agendagegevens ­
Het Examencongres `Ruimte en Regels' vindt plaats op maandag 12 maart, van 10.30 tot
16.00 uur in het WTC te Rotterdam. Het WTC ligt op 10 minuten loopafstand van station Rotterdam Centraal, bezoekers die met de auto komen kunnen parkeren in de parkeergarage WTC-V&D.
Deelname aan de conferentie kost 50 per persoon.


- inschrijven -
Dit congres wordt georganiseerd in opdracht van CEVO, VO-raad en Cito, in nauwe samenwerking met o.a. het Ministerie van OCW, de IB-Groep, de Inspectie, de Staatsexamencommissie en de SLO. U kunt via de conferentiedienst aangeven dat u via de mail op de hoogte wilt worden gehouden van de start van de inschrijving voor het congres. Zo bent u er in ieder geval op tijd bij.

Voor meer informatie over organisatie en inschrijving kunt u contact opnemen met Marijke Zwinkels (073-6247350), voor meer informatie over de inhoud van het congres met Margriet Termeer (073-6247277).