Pijnacker-Nootdorp


Aanleg rotonde Molenaar Blonkweg

Op 12 maart start de aanleg van een rotonde op het kruispunt van de Molenaar Blonkweg met de Oudeweg, bij molen De Windlust in Nootdorp. Naar verwachting duren de werkzaamheden zo'n tien weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De werkzaamheden worden gefaseerd, zodat de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk blijft. Tijdens de gehele periode is de hoofdroute, tussen de Molenaar Blonkweg en de Oudeweg richting Pijnacker, beschikbaar. De Oudeweg richting Nootdorp Centrum is afgesloten. In de eerste fase, die ongeveer een week duurt, wordt een tijdelijke verharding aangebracht aan de oostzijde van het huidige kruispunt. In de tweede fase van ongeveer vijf weken wordt het grootste en westelijke deel van de nieuwe rotonde aangelegd. Daarna komt de derde fase, die zo'n vier weken duurt. De tijdelijke verharding aan de oostzijde wordt dan verwijderd en het tweede deel van de rotonde wordt aangelegd. In die fase is maar één rijstrook van de hoofdroute beschikbaar en wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten. Fietsers en voetgangers houden doorgang, maar wellicht met enige hinder.

Busroute

Bewoners van de Geerweg en van de Oudeweg richting Nootdorp Centrum moeten rekening houden met een afsluiting van hun straat nabij het werk. Direct omwonenden worden nog nader per brief geïnformeerd. Voor buslijn 131 geldt dat de halte aan de Kievitsbloem (naar verwachting in de week van 19 maart) ongeveer 150 meter wordt verplaatst. Connexxion zorgt voor informatie met de juiste ingangsdatum op de halteborden. Tijdens de afsluiting van de Oudeweg richting Nootdorp Centrum rijdt lijn 131 een andere route, via de Gentiaan in de wijk Achter het Raadhuis.

De gemeente besloot tot aanleg van een rotonde vanwege de verwachte toename van verkeer op de Oudeweg. Na aansluiting van de nieuw aan te leggen Braslaan op de Oudeweg richting Nootdorp Centrum, ontstaat een gelijkwaardig verkeersaanbod op alle takken van de bestaande kruising. Een rotonde zorgt hier voor een betere en veiligere afwikkeling van het verkeer.

Laatst gewijzigd op: 27-02-2007