Gemeente Rotterdam

9 maart 2007

ROUVOET START BUSTOUR 'OP WEG NAAR DE KINDERTOP'

Jeugdminister André Rouvoet in Rotterdam

Maandag 12 maart start minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin de bustour 'Op weg naar de Kindertop' in Rotterdam. De gemeente Rotterdam is zeer trots dat de minister van Jeugd en Gezin zijn bustour in Rotterdam start. De Rotterdamse wethouder voor Jeugd, Gezin en Onderwijs, Leonard Geluk, is maandag gastheer van André Rouvoet. In aanloop naar de Kindertop zal Rouvoet elke week één dag werkbezoeken brengen aan verschillende projecten en instellingen die met jeugd bezig zijn. Hij gaat daarbij in gesprek met professionals, ouders en kinderen.

Tijdens het eerste werkbezoek maandag in Rotterdam is het thema Veilig opgroeien. Minister Rouvoet bezoekt samen met de wethouder een centrum voor Jeugd en Gezin in Delfshaven, het Rebound Centre (voor opvang van en onderwijs aan jongeren), een Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en spreekt met jongeren over de Agenda voor de Jeugd in Rotterdam.

Enkele onderdelen van het programma zijn niet toegankelijk voor de media in verband met privacy. U bent uitgenodigd aanwezig te zijn bij het bezoek aan: Rebound Centre Rotterdam
Locatie: Schiehaven 15/17 Rotterdam (tijdstip: 14.30 - 15.15 uur) Gesprek met Rotterdamse Jongerenraad over de Agenda voor de Jeugd in Rotterdam
Locatie: de Burgerking naast de Koopgoot (tijdstip: 16:30 - 17.00 uur) Afsluitende netwerkbijeenkomst met alle deelnemers Locatie: Stadhuis Rotterdam Coolsingel 40 (tijdstip: vanaf 17.00 uur)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam