Gemeente Rotterdam

Nr.10
9 maart 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 12 t/m 18 maart 2007

Burgemeester Opstelten slaat eerste paal EuroLoop
Burgemeester Ivo Opstelten en Rein Willems, president directeur Shell Nederland BV, slaan op maandag 12 maart om 14.30 uur de eerste paal van de 1e fase calibratiefaciliteit Euroloop aan de Petroleumweg 30 (Vondelingenplaat, havennr. 3110). EuroLoop Botlek wordt het centrum voor onderzoek naar nieuwe technologieën en producten voor duurzaam gebruik van aardgas en -olie. EuroLoop is een project van het Nederlands Meetinstituut (NMi) en Krohne, een fabrikant van vloeistofmeters. (Meer informatie: afdeling Public Relations NMi, Pauline Huijzer, tel. 078 - 633 2361)

Wethouder Bolsius opent tentoonstelling Brandgrens Rotterdam Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) opent op maandag 12 maart om 16.30 uur de tentoonstelling over de brandgrens van Rotterdam van 14 mei 1940 in het City Informatiecentrum, Coolsingel 197. In de afgelopen periode heeft de Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting samen met het Historisch Museum en het Gemeentearchief onderzoek gedaan naar het tracé van de brandgrens. Naar aanleiding hiervan is een unieke tentoonstelling samengesteld met interessant kaartmateriaal en tot nu toe onbekende foto's van het bombardement van 14 mei 1940. De tentoonstelling is te zien van 13 maart tot 1 april 2007. (Voor meer informatie: Bureau Binnenstad, communicatieadviseur Petra Eielts, 010- 4400732 of 06 - 109 48 962)

Wethouder Kriens spreekt op conferentie over WMO
Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) spreekt op woensdag 14 maart om 10.30 uur in de Croesezaal van de Jaarbeurs te Utrecht op het congres 'Worstelen met de WMO'. Het congres gaat onder meer in op het samenspel tussen gemeenten, zorgorganisaties, welzijnsinstellingen en woningcorporaties en de specifieke rol van de lokale overheid. Het congres start 9.30 uur en wordt georganiseerd door het vakblad Zorgvisie. (Voor meer informatie: Elsevier Gezondheidszorg, Sophie van Elsen, 0346-577323)

Wethouder Bolsius opent milieupark
Op 16 maart opent wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) om 13.30 uur officieel het nieuwe milieupark van Roteb aan de Keilezijweg 15 in Delfshaven. Het milieupark ging op 3 maart al open voor de inwoners van Rotterdam. In het milieupark kunnen zij hun grofvuil en andere soorten afval wegbrengen. (Voor meer informatie: Roteb, hoofd Communicatie Stephan van Hoorn, 010- 245 83 88 of s.v.hoorn@roteb.rotterdam.nl)

Burgemeester Opstelten lanceert Hidden Stars van YoungEDBR Burgemeester Ivo Opstelten lanceert op vrijdag 16 maart om 14.00 uur Hidden Stars, een project van de Young Economic Development Board Rotterdam (YoungEDBR). Hidden Stars koppelt meer dan vijftig succesvolle werkende jongeren aan mbo-jongeren die niet gemotiveerd zijn om hun school af te maken. Volgens de YoungEDBR zit in iedere jongere een "Hidden Star", maar hebben ze soms een extra zetje nodig om hun talenten te ontdekken. De mbo-scholieren lopen driemaal mee op de werkvloer van de werkende jongeren zodat ze zelf kunnen zien wat er te koop is op de arbeidsmarkt. De lancering van Hidden Stars vindt plaats tijdens de beurs Skills Masters 2007 in Ahoy' Rotterdam. Daarna bezoekt de burgemeester de stand van de gemeente Rotterdam op de beurs. (Meer informatie: Bureau EDBR, Daphne Verhage, tel. 010-2053571 of Doortje Scheepbouwer, tel. 06-12350136)

Wethouder Bolsius gaat banen zwemmen in Van Maanenzwembad Op uitnodiging van de stichting Vrienden van het Van Maanenbad gaat wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) op vrijdag 16 maart banen zwemmen in het Van Maanenbad. Verder krijgt de wethouder een rondleiding door het zwembad, een rijksmonument met een binnen- en buitenbad. Tijdens de begrotingsbehandeling van afgelopen november heeft de gemeenteraad een motie ingediend, waarin zij aan het college vraagt om een stedelijk zwembadenbeleid te formuleren. Kern hiervan is de herpositionering en herijking van de zwembaden in Rotterdam, waaronder het van Maanenbad. De wethouder bezoekt het Van Maanenbad, in de Van Maanenstraat 8 van 14.15 uur tot 16.00 uur. (Voor meer informatie: Stichting Vrienden van het Van Maanenbad, mw Van Halderen, tel. 010-465 4362)

Wethouder Schrijer ontvangt internationale gasten EuroSkills Wethouder Schrijer (sociale zaken, werk en grotestedenbeleid) ontvangt op vrijdag 16 maart 2007 vanaf 16.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis de internationale gasten van de Skills Masters. Dit evenement wordt van 15 tot 17 maart in Ahoy' georganiseerd door Skills Netherlands, een landelijke organisatie die het imago van vakmanschap wil verbeteren en de instroom van jongeren in het beroepsonderwijs wil helpen vergroten. Skills Netherlands is uit de vele Skills organisaties in Europa uitgekozen om in 2008 de EuroSkills in Rotterdam te organiseren, waarin de promotie en presentatie van Europese beroepen en beroepsonderwijs centraal staan. Met het oog op de Euro Skills zijn mensen uit verschillende Europese landen te gast bij Skills Masters. De doelstellingen van Skills Masters en Euro Skills sluiten nauw aan bij de collegeprioriteit om deze collegeprioriteiten 20.000 Rotterdammers aan het werk te helpen. (Meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Paul Tissingh, tel. 06 - 5107 4791)

Burgemeester Opstelten neemt eerste exemplaar Architectuurgids Rotterdam in ontvangst Op vrijdag 16 maart om 18.30 uur neemt burgemeester Ivo Opstelten het eerste exemplaar van de Architectuurgids Rotterdam van uitgeverij 010 in ontvangst bij Boekhandel Selexyz Donner aan de Lijnbaan. De gids geeft een overzicht van de belangrijkste gebouwen en stedenbouwkundige projecten in de stad, vanaf de vroegste kerken tot en met de meest recente ontwikkelingen op de Kop van Zuid. (Meer informatie: Boekhandel Selexyz Donner, Conny Smulders, tel. 010 - 21752 36 of *61)

noot voor de redactie/