Politie Friesland

Politieberichten van maandag 12 maart

Fryslân, 12-03-2007 o Politieberichten van zondag 11 maart 11.00 uur t/m maandag 12 maart 07.00 uur.

Wolvega: rijden onder invloed
De politie heeft zondagavond op de Jacob Marisstraat een 46-jarige automobilist uit Wolvega aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op een straat een F en werd daarom overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 845 ug/l. Goed voor een rijverbod van tien uur en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Gealanden. Zondagavond kwam men de woning binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werd een geldbedrag van enkele honderden euros en een computer weggenomen. Een 39-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Wergea: politie houdt man aan voor bezit van harddrugs
De politie heeft zondagavond op de Leeuwarderweg een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. De man stond in de voortuin van een woning en stak een wazig verhaal af. De bewoners waarschuwden de politie. Toen de agenten de Leeuwarder vertelden dat hij mee moest naar het politiebureau ging hij er vandoor. De man viel al na enkele meters en werd alsnog meegenomen naar het bureau. Bij zijn fouillering vonden agenten 27 zakjes met wit poeder, vermoedelijk speed. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: automobilist twee keer aangehouden
De politie heeft in de nacht zondag op maandag op de Venus een 39-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man rijden en wilden hem gaan controleren. Hij negeerde echter het stopteken en reed door. Uiteindelijk werd de bestuurder klem gereden. Hij blies op straat een A en werd daarom overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 300 ug/l. Goed voor een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal. De man verliet het politiebureau en nog vijf minuten later werd hij wederom rijdend aangetroffen op de Venus. De Leeuwarder werd opnieuw aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod en het rijden onder invloed. Ook nu werd er weer proces-verbaal opgemaakt