Herziene uitgave Anatomie en fysiologie van de mens

12.03.2007 / 09:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Thieme meulenhof

Thieme meulenhof

ThiemeMeulenhoff presenteert herziene uitgave: Anatomie en fysiologie van de mens 12 maart 2007 om 15.00 uur in Restaurant Mammoni, Mariaplaats 14, Utrecht

Vanaf vandaag is de nieuwe Anatomie en fysiologie van de mens officieel verkrijgbaar. Vanmiddag om 15.00 uur wordt het eerste exemplaar van dit medische studieboek officieel overhandigd aan auteur Ludo Grégoire, co-auteur Agnes van Straaten-Huygen, medisch-illustrator Rogier Trompert en wellicht Marianne Timmer, die op de cover staat. Ook geven de samenstellers van het boek een persoonlijke toelichting op hun werkzaamheden rond deze actuele opvolger van Inleiding in de Anatomie/Fysiologie van de mens.

Anatomie en fysiologie van de mens
Sinds 1990 is de Inleiding in de Anatomie/Fysiologie van de mens het meest gebruikte studieboek in dit het verpleegkundig vakgebied. Dit succes is te danken aan de pakkende manier waarop de uitgave de complexe wereld van de anatomie en fysiologie tot leven brengt. In de herziening met de vereenvoudigde titel Anatomie en fysiologie van de mens, is dit praktijkgerichte didactische concept verder aangescherpt.

Het boek bespreekt de bouw en functies van het menselijk lichaam en probeert inzicht te geven in de mens als totaliteit aan de hand van de tien te onderscheiden orgaanstelsels. Deze stelsels worden in deel 1 geïntroduceerd en in deel 2 verder uitgewerkt. In deel 3 staat de ontwikkeling van de mens centraal.

Anatomie en fysiologie van de mens is in nauw overleg met het onderwijsveld tot stand gekomen. Dit heeft onder meer geleid tot:
begrijpelijk, hedendaags taalgebruik;
een consistent gebruik van de terminologia anatomica;
goede samenhang tussen tekst en illustraties;
studiehulpen als voorkennisblokken en schematische samenvattingen; een verklarende woordenlijst waarin ook afkortingen zijn opgenomen; een verbeterde zoekstructuur.

Het illustratiemateriaal is speciaal voor deze uitgave getekend waardoor tekst en illustraties op elkaar zijn afgestemd. De abstracte of complexe beelden maken de stof tot in detail inzichtelijk. Anatomie en fysiologie van de mens brengt hierdoor een complexe materie op een aansprekende manier tot leven. Dit maakt het boek niet alleen geschikt voor iedereen die werkzaam is in de zorgsector maar eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het functioneren van het menselijk lichaam.

Over de auteurs
Auteur mr. drs. Ludo Grégoire begon zijn opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding waarna hij de studies Functionele Anatomie, Nederlands Recht en een postdoctoraal Arbeids- en Organisatiepsychologie voltooide. Grégoire was ondermeer werkzaam als docent Anatomie/fysiologie, districtsdirecteur van de Landelijke Huisartsen Vereniging en adjunct-directeur Zorg van het Waterlandziekenhuis. Sinds 2001 is hij algemeen directeur van de Woonzorggroep Wilgaerden in Westfriesland. Co-auteur Agnes van Straaten-Huygen heeft na haar studie Biologie jarenlang leservaring opgedaan in het voortgezet onderwijs. Ook werkte zij vijftien jaar lang als huisartsassistente. Sinds 12 jaar is zij werkzaam als educatief auteur en redacteur. Medisch-illustrator Rogier Trompert is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten Academie Minerva te Groningen en in het Departement of Art in Medicine van de Universiteit van Manchester. Sinds 1999 heeft hij zijn eigen bedrijf: Rogier Trompert Medical Art.

Bibliografische gegevens
Anatomie en fysiologie van de mens
L.W.L. Grégoire, A.T. van Straaten-Huijgen, Illustrator: R. trompert ISBN 978 90 06 95095 3
491 blz.
Prijs 85,50 euro

Meer informatie
Voor meer informatie, beeldmateriaal of een recensie-exemplaar neemt u contact op met Lisette Niesink, marketingcoördinator.
T (030) 239 219 4
E l.niesink@thiememeulenhoff.nl