Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachte beroving aangehouden

Zutphen, 12-03-2007 o Zutphense agenten hebben zondagochtend (11/03) een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die nacht een 18-jarige jongeman uit Lochem te hebben beroofd.

Het slachtoffer wilde omstreeks 02.00 uur pinnen bij een bank aan het Stationsplein toen hij door twee knapen werd aangesproken. Binnen no time kreeg hij klappen en had het slachtoffer in de gaten dat het om geld te doen was. Hij wist de benen te nemen, maar werd achterna gezeten en op de Gasthuisstraat moest hij zijn geld afgeven.

Bij een horecazaak vroeg hij hulp en werd de politie gebeld. Samen met het slachtoffer werd naar de verdachten uitgekeken, maar dit had eerst geen succes. Hij werd voor het doen van aangifte naar het politiebureau gebracht, terwijl andere agenten bleven zoeken.

Rond 03.15 uur zag men elders in het centrum een jongeman lopen die aan het signalement voldeed. Hij ging mee naar het politiebureau en werd door het slachtoffer herkend. In zijn fouillering werd zelfs een pasje van de benadeelde aangetroffen. De jongeman is ingesloten en het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.