Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Menwedstrijdorganisatoren slaan handen ineen

12/03/2007

Hengelo, 12 maart 2007
De organisatoren van de klasse 4 menwedstrijden hebben de handen ineen geslagen met als resultaat een nationale mencompetitie voor alle rubrieken. De organisatoren willen met deze competitie de nationale mensport promoten, het deelnemersveld vergroten en het niveau van de wedstrijden en de deelnemers verhogen.

De organisatoren van Uden/Veghel, Tilburg en Deurne namen eind 2006 het initiatief voor het opzetten van een mencompetitie. In eerste instantie ging het drietal uit van een Brabantse competitie, maar al gauw konden de organisatoren van Horst, Zelhem, Exloo en Noorbeek met behulp van de Belangenvereniging Mennen overtuigd worden van de noodzaak van een nationale mencompetitie. "De Nederlandse wedstrijden krijgen vaak te maken met toprijders die er de voorkeur aan geven in het buitenland te starten in plaats van in eigen land," vertelt Wim van de Westerlo, een van de initiatiefnemers en voorzitter van Stichting Vierspannen Deurne. "Je kunt nooit helemaal voorkomen dat menners naar het buitenland gaan, maar wij willen ze stimuleren om meer in eigen land te starten."

In totaal is er een prijzenpot van 10.000 - 15.000 euro beschikbaar, die aan het eind van het seizoen via een speciale verdeelsleutel aan de winnende deelnemers wordt uitgekeerd. Het geld wordt bijeengebracht door de organisatoren zelf. Hoe meer deelnemers per rubriek per wedstrijd, des te meer prijzengeld er te verdienen valt. Hiermee willen de organisatoren ook bewerkstelligen dat menners hun collega's aanmoedigen aan de start te verschijnen.
"We vonden het belangrijk om te starten, ook al is er nog geen sponsor voor de competitie. Ik ben er van overtuigd dat dit initiatief kans van slagen heeft en daarom ben ik de deelnemende organisaties zeer dankbaar voor hun steun. Het is al moeilijk genoeg de organisatie van een menwedstrijd financieel rond te krijgen en het feit dat men nu extra de nek uitsteekt voor deze competitie, geeft aan hoe gedreven onze organisatoren zijn," aldus Van de Westerlo.

De deelnemende wedstrijden zijn:
Horst 14-15 april
Uden/Veghel 12-13 mei
Zelhem 26-28 mei
Exloo 16-17 juni
Noorbeek 30 juni-1 juli
Tilburg 18-19 augustus
Deurne 25-26 augustus

Aanvullende informatie, reglementen en standen worden voor aanvang van de eerste wedstrijd gepubliceerd op deze website.