Ingezonden persbericht


persbericht

Formule 1: DHL beloont de allersnelste DHL introduceert "DHL Fastest Lap Trophy"

Amersfoort, , 12 Maart 2007, Formule 1 is 's werelds snelste race. DHL is de wereld marktleider op het gebied van Expres leveringen. Wat is er dan logischer dan om de snelste Formule 1 coureur te belonen met de DHL Fastest Lap Trophy? De trofee zal worden uitgereikt aan de coureur die gedurende het seizoen het grootste aantal snelste rondes weet te rijden. Dit is de eerste keer dat de allersnelste coureur uit het Formule 1 circuit officieel geëerd zal worden.

Het nieuwe Formule 1 seizoen start op 18 maart 2007 in Australië. Voor de vierde keer is DHL als `Global Partner' en officieel logistiek partner aan de Formule 1 verbonden. De 20 experts in DHL's speciale team vervoeren voor ieder raceweekend 300 ton materiaal: van raceauto's, reserveonderdelen en pit-crew gereedschap, tot speciale brandstof en de inrichting van de " Paddock Club". Net zoals bij de grand prix races zelf, gaat het hierbij om snelheid, precisie en teamwork.

Michel Timmermans, Managing Director Marketing & Sales DHL Express Benelux: "Persoonlijk ben ik gegrepen door de snelheid en professionaliteit van de Formule 1. Dit zijn aspecten die ik herken in de dagelijkse business bij DHL. Gezien de overeenkomsten tussen Formule 1 en onze business is de betrokkenheid van DHL bij Formule 1 een logische keuze. Door het DHL merk te verbinden met de snelste ronde, willen we laten zien dat je alleen de snelste kunt zijn wanneer performance, uithoudingsvermogen en betrouwbaarheid optimaal zijn en je daadwerkelijk als team functioneert."

Berni Ecclestone, voorzitter en CEO van Formule 1 Management: "De DHL Fastest Lap Trofee erkent de essentie van Formule 1: snelheid en organisatie. De essentie van waar DHL voor staat. We vertrouwen op de meest succesvolle partner in de sector"

Michael Schumacher heeft het grootste aantal snelste rondes in de Formule 1 historie: 76. DHL Express Benelux Phone + 31 (0)33 257 7150 E-mail: marc.visser@dhl.com Terminalweg 36 Fax + 31 (0)33 257 7850 Internet: www.dhl.com 3821 AJ Amersfoort
Netherlands

Hij wordt gevolgd door Alain Prost (41) en Nigel Mansell (30). Ferrari is leider als het gaat om de

teamprestatie, met een totaal van 193 snelste rondes. In 1993 reed Damon Hill de snelste ronde ooit in de Italiaanse Grand Prix op Monza met een gemiddelde snelheid van 249.835 kilometer per uur.

OVER DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expressdiensten en logistieke diensten en is specialist in het leveren van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen vanuit één bron.
DHL biedt deskundigheid op het gebied van express-, lucht- en zeevracht, landtransport, contractlogistieke oplossingen en internationale postdiensten. Deze deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een grondige kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk van DHL meer dan 220 landen en staatsgebieden met elkaar. 285.000 medewerkers zijn gemotiveerd om snelle en betrouwbare diensten te leveren die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep had in 2006 een omzet van meer dan 60 miljard euro.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht