Gemeente Utrecht


Utrecht, 12 maart 2007
Sw/22

Tuinieren voor ouder en kind

Op de Koppelsteede in Lunetten start het programma 'vrijetijdstuinen voor ouder en kind'. Een kind en een volwassene kunnen samen een half jaar tuinieren in de tuinen van de steede op een eigen stukje grond. Dinsdag 3 april is er een informatieavond voor geïnteresseerden. Na deze avond zijn de tuinen beschikbaar en kunnen de deelnemers aan de slag.

Van april tot na de herfstvakantie kunnen kinderen onder leiding van een volwassene tuinieren op de educatieve tuinen van de Koppelsteede. De volwassene hoeft geen ouder te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook opa, tante of buurman zijn. De steede zorgt voor een omgespitte en bemeste tuin en voor het gereedschap. De begeleider en het kind kunnen zelf kiezen of zij bloemen of groente willen verbouwen en zij zorgen voor het zaad.

Om de tuin goed te onderhouden is één uur in de week de minimale aanwezigheid. De tuinen zijn geopend gelijk met de openingstijden van de Koppelsteede. Dat is van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.30 uur. De kosten voor dit project zijn vijftien euro per tuin.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich voor 1 april opgeven bij de Koppelsteede via koppelsteede@utrecht.nl of via 030 - 286 38 40, contactpersoon Hanneke Verkuil.

---