Ingezonden persbericht


BESLISSERS BANG VOOR VERLIES VAN BELANGRIJKE DATA

IT-managers wantrouwen distributed-netwerk back-ups, blijkt uit onderzoek van CA

Utrecht, 12 maart 2007 - Tweederde van de IT-managers ziet het verlies van belangrijke data en downtime van IT-systemen als de belangrijkste risico's waarmee ze te maken hebben. Daarnaast is de verspreiding van gegevens over verschillende locaties en systemen een probleem. 62 procent van de ondervraagden maakt zich zorgen over het beheer van gedistribueerde storage-omgevingen. Ongeveer eenderde van de IT-managers heeft geen vertrouwen in gedecentraliseerde opslag van belangrijke informatie op servers, PC's en mobiele apparaten.

Dat blijkt uit onderzoek onder 715 senior IT-professionals in Europa en het Midden-Oosten. Het onderzoek is gedaan door Freeform Dynamics en Macehiter Ward-Dutton in opdracht van CA.

Het onderzoek toont aan dat er een discrepantie is tussen het risico dat IT-managers ervaren en de actie die ze ondernemen. 86 procent gaf aan dat het verlies van gegevens het bedrijf schade zou berokkenen. Toch heeft 32 procent geen toereikende SLA geïmplementeerd voor het voor het in de hand houden van de risico's op dataverlies en acceptabele doelstellingen voor recovery.

Volgens Bennie Peleman, Country Manager CA Benelux, is het definiëren van serviceniveaus essentieel voor efficiënt risicomanagement. "Om risico's goed te kunnen overzien en erop te kunnen reageren, moeten IT-managers zowel het vereiste serviceniveau in kaart hebben gebracht als het effect dat bepaalde gebeurtenissen hebben op de infrastructuur. Managers die dat niet hebben gedaan, zijn niet in staat om de juiste processen te implementeren voor storage, beheer en recovery van data."

Peleman geeft aan dat procesbrede technologieën de basis zijn voor goed risicomanagement. Uit het onderzoek van CA blijkt dat niet alle IT-managers goed bekend zijn met deze technologieën en dat ze nog relatief weinig gebruik maken van beheeroplossingen. Belangrijke technologieën voor informatiemanagement, zoals email-archivering en retrieval (38 procent), workflow- en documentmanagement (30 procent) en oplossingen voor de centrale coördinatie van recordsmanagement (30 procent) en search en discovery (20 procent), zijn in nog niet eens de helft van de bedrijven geïmplementeerd. 44 procent van alle onderzochte bedrijven gebruikt niet eens één van deze managementtools.

"Risicomanagement moet het belangrijkste onderdeel zijn van iedere bedrijfsstrategie voor het beheren en beschermen van verspreide data binnen een organisatie", zegt Jon Collins van Freeform Dynamics. "Afhankelijk van het type gegevens en de plaats waar ze zijn opgeslagen, zijn er verschillende factoren die belangrijk zijn. De beveiliging ervan kan erg moeilijk zijn als er geen geïntegreerde aanpak voor is." Collins benadrukt dat het belangrijk is om efficiënte processen en robuuste regels voor beheer te definiëren. Daarnaast moet de technologie op de juiste manier gebruikt worden om centraal back-ups te controleren, hoe ver verspreid de informatie ook is.

Uit de studie blijkt dat technologieën voor recovery en informatiebeheer organisaties niet alleen helpen te voldoen aan compliance-doelstellingen, maar dat ze ook zorgen voor geoptimaliseerde processen en lagere kosten. Daardoor bieden ze een goede return-on-investment (ROI).

CA biedt verschillende oplossingen voor storage management, voor het terugbrengen van risico's en het beschermen van data en de beschikbaarheid van applicaties:


* CA Recovery Management combineert continuous data protection (CDP) en mogelijkheden voor business continuity en disaster recovery in één pakket, zodat klanten mogelijkheden hebben voor beveiliging, herstel en ongestoorde toegang tot belangrijke informatie;
* CA Information Management biedt bedrijven de mogelijkheid om alle informatie binnen een organisatie te beheren, te controleren en te vinden, waar die informatie zich ook bevindt, zodat ze kunnen voldoen aan wet- en regelgeving;
* CA Resource Management maakt het mogelijk om data en storage assets te vereenvoudigen en veilig te beheren binnen de hele organisatie.

(558 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Freeform Dynamics
Freeform Dynamics is een onderzoeks- en analysebureau. We rapporteren over de zakelijke impact van ontwikkelingen in de IT- en communicatiesector. We gebruiken een innovatieve onderzoeksmethode voor het verzamelen van feedback van degene die zijn betrokken bij ITC-strategie, -planning en -implementatie. Onze resultaten zijn daarom geënt op de praktijk voor gebruik door mainstream IT-professionals. Voor meer informatie of een abonnement op de gratis Freeform Dynamics-onderzoeksdienst bezoekt u www.freeformdynamics.com of stuurt u een email naar info@freeformdynamics.com.

Over CA
CA (NYSE:CA), één van 's werelds grootste IT-management softwarebedrijven, integreert en vereenvoudigt het management voor ondernemingsbrede IT. CA is opgericht in 1976, heeft zijn hoofdkantoor in Islandia. N.Y. en is actief in meer dan 140 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, PR bureau: Tel : 040-235 46 00 Fax 040-235 46 01
E-mail : kimv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Mika Lassen, CA : E-mail: mika.lassen@ca.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com