Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Synotion introduceert IT RightFit Sourcing methode -RightFit brengt sourcing scenario's in kaart-

Zaltbommel, 12 maart 2007 - Synotion Management introduceert de IT RightFit Sourcing methode. Met de RightFit methode bepaalt Synotion in korte tijd wat het beste scenario is voor het uitbesteden van ICT-applicaties. Met de eerder geïntroduceerde Health Check meet Synotion of een ICT-organisatie klaar is voor uitbesteding. De RightFit methode bepaalt hierna wat het juiste vervolgproces is. De producten kunnen in combinatie of afzonderlijk van elkaar worden ingezet.

De RightFit methode brengt allereerst in kaart welke applicaties worden gebruikt ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen (het 'applicatielandschap'). Vervolgens wordt bepaald of organisaties hun ICT-activiteiten geheel of gedeeltelijk moeten uitbesteden, of zij dit bij één of meerdere leveranciers moeten doen en welke samenwerkingsvormen de voorkeur hebben.

"Veel bedrijven kiezen ervoor om hun ICT geheel of gedeeltelijk uit te besteden, maar er zijn tegenwoordig steeds meer sourcingsopties voorhanden. Omdat de vele keuzemogelijkheden het er voor bedrijven niet makkelijker op maken, ontwikkelde Synotion de RightFit methode", aldus Roger Heusschen, commercieel directeur van Synotion Management. "Deze methode ondersteunt organisaties op een effectieve manier bij het nemen van dit soort cruciale beslissingen".

De RightFit methode is sterk modulair opgezet en kan worden gebruikt om de sourcingopties in kaart te brengen voor alle bedrijfsprocessen, een aantal daarvan of één enkel bedrijfsproces.

# # #

Over Synotion
Synotion management B.V. is een onafhankelijk interim-managementbureau gespecialiseerd in ICT-besturing en uitbestedingvraagstukken. Synotion is opgericht in 1999, is gevestigd in Nederland en Spanje, en heeft op dit moment 25 interim-managers in vaste dienst met ieder meer dan 20 jaar relevante managementervaring. Klanten zijn gerenommeerde bedrijven in profit en non-profit zoals ProRail, NRG, Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport, Interpolis, Robeco en Wegener.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Synotion Management BV, Jennifer Roose
Telefoon: +31 (0)6 5331 0729
E-mail: jennifer.roose@synotion.nl

www.synotion.nl