Ingezonden persbericht


Persbericht

Alle PC's van een gebruiker eenvoudig toegankelijk via LogMeIn

'Ignition' maakt snelle en eenvoudige toegang tot en ondersteuning van computers op afstand mogelijk vanaf USB-drives

Woburn, Massachussetts - 12 maart 2007 - LogMeIn, Inc. (www.LogMeIn.com), leverancier van 's-werelds meest gebruikte diensten voor connectiviteit en ondersteuning, introduceert vandaag LogMeIn Ignition. Computergebruikers kunnen nu direct, eenvoudig en veilig toegang krijgen tot hun computers vanaf elke locatie ter wereld met behulp van USB-apparatuur.

LogMeIn Ignition is in enkele seconden te downloaden en kan worden geïnstalleerd op de meeste draagbare apparatuur die kan worden aangesloten op een computer (zoals USB-sticks, digitale camera's, MP3-spelers, mobiele telefoons etcetera) - waardoor die apparatuur onmiddellijk een veilige manier biedt veilige toegang tot en ondersteuning van computers op een andere locatie.

"Mensen willen toegang tot hun volledige digitale leven - zowel zakelijk als persoonlijk - ongeacht hun locatie of op welke computers hun gegevens en applicaties staan," aldus Michael Simon, CEO van LogMeIn. "Met Ignition hoeven ze alleen een USB-drive aan te sluiten om over hun gehele digitale wereld te beschikken."

LogMeIn Ignition gaat verder dan de 'PC-op-een-stick"-benadering doordat gebruikers toegang krijgen tot al hun computers en alle informatie, bestanden en programma's op elk van deze computers vanaf elke locatie. In tegenstelling tot een "PC-op-een-stick" ziet de gebruiker geen kopie van zijn computer(s) als hij inlogt en hoeft hij geen enkele synchronisatie uit te voeren om documenten op elk apparaat actueel te houden. Aangezien er zich geen gegevens of applicaties bevinden op het USB-apparaat treedt er geen gevaar op als deze wordt verloren of gestolen. Gebruikers dienen twee gescheiden codes in te typen voor toegang tot elke computer op hun LogMeIn-netwerk. Alles informatie blijft veilig op de originele computers.

"Door voort te bouwen op het "PC-op-een-stick"-concept biedt LogMeIn Ignition de markten voor remote access en remote support een unieke optie voor snelle en veilige toegang tot computers op afstand," aldus Stacy Sudan, Research Analyst binnen IDC's Enterprise Mobile Software Program. "Daarnaast biedt LogMeIn Ignition extra gemak voor de gebruiker doordat het op uiteenlopende draagbare apparatuur kan worden geïnstalleerd."

Over LogMeIn Ignition
LogMeIn Ignition is een eenvoudige, veilige toepassing die binnen enkele seconden te downloaden en installeren is. Het is een volledig op zichzelf staande applicatie en vereist geen browser plug-ins, Java of .Net-installaties voor een eenvoudiger en sneller remote access-proces. Ignition werkt in combinatie met LogMeIn Free, Pro en IT Reach en kan worden gebruikt voor:
· Toegang tot en beheer van verschillende computers tegelijkertijd
· Bestanden tussen meerdere computers uitwisselen
· Veilig inloginformatie en voorkeuren opslaan met mogelijkheid tot enkel paswoord en toegang tot alle computers met 1 klik en een enkel paswoord
· Creëren van een nieuwe account of het toevoegen van een nieuwe computer aan een account

LogMeIn Ignition draait rechtstreeks vanaf elk USB of U3-opslagapparaat door eenvoudig in te pluggen in een computer en verbindt direct met andere computers van de gebruiker op afstand, zonder installatie of configuratie. De oplossing kan ook worden geïnstalleerd op elke desktop als alternatief voor browser-gebaseerde toegang.

Prijs en beschikbaarheid
LogMeIn Ignition is per direct verkrijgbaar via https://secure.logmein.com/products/ignition en kan worden gebruikt met de Free, Pro en IT Reach diensten van LogMeIn. Door te downloaden ontvangen nieuwe en bestaande gebruikers een proefversie van Ignition voor 30 dagen en kunnen ze deze installeren en gebruiken op het aantal computers of apparaten dat hoort bij de account van de gebruiker. Na de gratis proefversie kan Ignition worden gekocht voor $49,95 per jaar.

Over LogMeIn, Inc.
LogMeIn, Inc. biedt de grootste dienst voor remote connectivity ter wereld met ruim 15 miljoen aangesloten computers. De LogMeIn reeks bestaat uit LogMeIn Free, LogMeIn Pro, LogMeIn Rescue, LogMeIn IT Reach, LogMeIn Backup en LogMeIn Scout. Deze oplossingen bieden samen met RemotelyAnywhere en LogMeIn Hamachi veilige toegang, ondersteuning en beheer op afstand voor mobiele professionals, helpdeskmedewerkers en systeembeheerders wereldwijd. LogMeIn is gevestigd in Woburn, Massachussetts en heeft haar Europese hoofdkantoor in Boedapest.


---

Voor redactionele informatie of testmogelijkheden: Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com

Meer persinformatie op:
https://secure.logmein.com/products/ignition/press.asp