Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 12 maart 2007

MP85A FASTpress voor monitoring van snelle montagelijnen

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft de MP85A FASTpress meetversterker op de markt gebracht, waarmee montageprocessen als stansen of klinken real-time gemonitord kunnen worden. Eventuele problemen worden met de MP85A meteen gesignaleerd, waardoor onmiddellijk actie ondernomen kan worden. De meetversterker kan tot wel 300 montageprocessen per minuut monitoren.

De MP85A FASTpress meetversterker wordt ondersteund door nieuwe software van HBM met functies voor beheer, evaluatie en analyse van procesdata. De software beschikt over een 'EASYsetup' voor het snel registreren van gebruikers, 'EASYteach' voor het definiëren van de procesanalyse en de 'MP85A Toolkit' voor het programmeren.

EASYteach analyseert het procesverloop en is in staat zelfs de kleinste tolerantie-afwijkingen in de vorm van statistieken vast te stellen en deze als criteria voor de procesanalyse naar de MP85A FASTpress door te sturen. Processen kunnen zo heel nauwkeurig geanalyseerd, beheerd en voor specifieke toepassingen aangepast worden.

Dankzij de MP85A Toolkit voor het programmeren van de software voor de procesmonitoring kunnen gebruikers met behulp van de Microsoft .NET technologie (Visual Studio 2003 en 2005) gemakkelijk maatgesneden applicaties ontwikkelen. Daardoor kan de HBM procesmonitoring met behulp van de MP85A ook gemakkelijk in bestaande systemen en productielijnen geïntegreerd worden. Met behulp van een demo in 'EASYmonitor', dat gebaseerd is op een bestaande toepassing, kunnen gebruikers zelf nieuwe toepassingen ontwikkelen. De testversie kan 25 keer opgestart worden, voordat de gebruiker zich bij HBM moet registreren en een gebruikerslicentie moet aanschaffen.


---

Noot voor de pers: er is een afbeelding van de MP85A FASTpress beschikbaar. Deze kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl.

Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: (0031) 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.