Ingezonden persbericht


Easynet levert internationaal MPLS netwerk en Virtual Hosting aan Van Ameyde International

Internationale schaderegelaar profiteert met MPLS-netwerk van optimale ondersteuning SAP- en OutSystems-applicaties

Amsterdam, 12 maart 2007 - Easynet, leverancier van internationaal beheerde netwerk- en hostingdiensten, heeft een driejarige overeenkomst gesloten met Van Ameyde International, de holding van de Van Ameyde Groep. Easynet voorziet het pan-Europese concern van een end-to-end managed MPLS-netwerk (Mplus). Daarnaast levert Easynet een managed Virtual Hosting-platform met een disaster recovery site. Dit resulteert in een flexibel en schaalbaar bedrijfsnetwerk dat de bedrijfskritische SAP- en OutSystems-applicaties van Van Ameyde optimaal ondersteunt.

De Van Ameyde Groep is een internationale schaderegelingsorganisatie. De groep is, dankzij zijn pan-Europese netwerk en het één-loketprincipe, marktleider op het gebied van internationale auto- en letselschaderegelingen. Daarnaast is de naam Van Ameyde een begrip in de technische- en transportschade-expertisebranche. Met vestigingen in 14 landen levert Van Ameyde zowel lokaal als internationaal op maat gemaakte oplossingen op het gebied van schadeclaims. Van Ameyde International is een dochteronderneming van RWTÜV AG in Duitsland. Easynet levert zijn end-to-end netwerkdiensten aan 17 vestigingen van het concern.

"Ons huidige netwerk was niet schaalbaar genoeg om onze groei te ondersteunen. Vandaar dat wij op zoek gingen naar een flexibel en betrouwbaar netwerk dat met ons mee kon groeien. Hierbij was het vooral belangrijk dat de netwerkdiensten onze bedrijfskritische SAP- en OutSystems-applicaties continu maximale ondersteuning kunnen bieden", zegt Piet Middelkoop, CEO van Van Ameyde International. "Na een uitgebreid selectieproces van een jaar kwam Easynet als beste uit de bus. Met haar internationale vertegenwoordiging, een innovatieve IP-infrastructuur en uitzonderlijke datacentercapaciteit voldoet Easynet perfect aan onze eisen. Dankzij hun beveiligde maatwerkoplossing en flexibele en schaalbare aanbod kunnen ze ons nu en in de toekomst optimale netwerkdiensten garanderen."

Arjen Berendsen, Managing Director van Easynet Nederland: "Naast het zeer schaalbare Mplus-netwerk dat wij Van Ameyde International leveren, beheren we ook een disaster recovery-platform. Hierdoor is het Van Ameyde concern in geval van calamiteiten verzekerd van continuering van de meest essentiële bedrijfsprocessen en van maximale applicatiebeschikbaarheid."

Over Van Ameyde International
De Van Ameyde Groep levert claimsmanagement en expertiseservices. Dankzij het eigen Europese netwerk en het één-loketprincipe is Van Ameyde marktleider in de afhandeling van internationale auto- en letselschades. Onder de noemer 'Freedom of Services' voorziet de organisatie in backofficeondersteuning van verzekeraars en makelaars in assurantiën, actief over de gehele wereld. Naast claimsmanagement omvat de dienstverlening het vaststellen van aansprakelijkheid, verhalen van schades, industriële taxaties, auditing, risicoanalyse en detachering. Tot haar klantengroep behoren verder multinationals, zeehavens en terminals, P&I Clubs en vervoerders. Steeds meer overheidsinstanties maken in toenemende mate gebruik van de diensten van Van Ameyde. Het concern is in 14 EU-lidstaten met eigen vestigingen vertegenwoordigd en heeft agentschappen in 21 landen Pan-Europees. In 2006 bedroeg de omzet 48,5 miljoen euro en telde het concern ruim 600 medewerkers. Van Ameyde International is een dochteronderneming van RWTÜV AG in Essen, Duitsland.

Ingezonden persbericht