Politie Amsterdam-Amstelland

Politie arresteert brandstichters dankzij alerte getuige / Bilderdijkstraat (12/03/07)

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 maart arresteerde de politie drie jongen mannen en een vrouw op verdenking van brandstichting. Zij hadden even na middernacht op de Bilderdijkstraat een bromfiets in brand gestoken en waren er vervolgens vandoor gegaan. Een getuige alarmeerde de politie en gaf een duidelijk signalement door. Agenten spoorden het viertal op en gingen tot arrestatie over. De jongeren (15 en 17 jaar oud) zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. Wapens inbeslaggenomen na preventief fouilleeractie / Amsterdam Zuid-Oost (12/03/07)

Tijdens een preventief fouilleeractie in Amsterdam-Zuidoost zijn zaterdag 10 maart vijf messen en een priem aangetroffen. In totaal werden 134 personen en 19 autoâs gecontroleerd. Ook werd één persoon aangetroffen die nog gesignaleerd stond voor rijden onder invloed.

Er werd zaterdagmiddag en -avond door de politie een dynamische controle gehouden op meerdere plaatsen in Amsterdam Zuid-Oost. Hierbij werd voornamelijk aandacht besteedt aan gebieden waar veel overlast wordt gemeld. De aangetroffen messen en priem worden vernietigd. Gewapende overval op tabakswinkel / Eerste Oosterparkstraat (12/03/07)

Maandagmorgen 12 maart rond tien uur werd een tabakswinkel in de Eerste Oosterparkstraat overvallen. Twee daders kwamen de zaak binnen en bedreigden de twee aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. Met een losse kluis gingen de overvallers er op een bromfiets vandoor. Beide daders zijn sindsdien spoorloos. Rechercheurs van bureau opsporing District Oost onderzoeken de zaak.