Qurius N.V

Qurius neemt ICM over

12 maart 2007 - Qurius heeft de overname van ICM Group afgerond, een in Waalwijk gevestigd bedrijf met 20 medewerkers. ICM wordt een business unit binnen Qurius Business Solutions, de divisie die branchespecifieke bedrijfsoplossingen verzorgt, met ICM-directeur René Musch als business unit manager. ICM bedient bijna 100 klanten; de jaaromzet in 2006 was 2,5 miljoen euro. Qurius investeert ongeveer 0,6 miljoen euro in deze overname, grotendeels in de vorm van uit eigen middelen gefinancierde werkkapitaaluitbreiding. De resultaten van ICM worden per 1 maart geconsolideerd in de cijfers van Qurius. De overname zal direct een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel.

ICM levert en ontwikkelt op Microsoft Dynamics gebaseerde bedrijfsoplossingen voor verhuur- en installatiebedrijven en service- en onderhoudsafdelingen. Tot de klantenkring behoren bedrijven als Energie:direct, Essent Retail Services, Nedap Security Management en Securitas Systems. Mede door de investering van Qurius is het mogelijk meteen synergie-effecten en voordelen voor klanten en medewerkers te realiseren. "We hebben met meerdere klanten van ICM gesproken. Naast de schaalvoordelen op Microsoft Dynamics-gebied spreekt de breedte van ons gezamenlijke oplossingen en dienstenportfolio hen erg aan", aldus Constant van Limburgh, directeur Qurius Business Solutions.

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en van IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 725 medewerkers en bedient ruim 1.700 klanten vanuit vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland (hoofdkantoor), Noorwegen, Spanje en Zweden. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en fuseerde op 18 december jl. met Watermark tot Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner.