Landstede


Eerste diplomas opleiding Life & Nature Specialist uitgereikt

Door de directie van Landstede zijn in het gebouw De Kruitwisch in Doepark de Nooterhof in Zwolle de eerste diplomas uitgereikt aan cursisten van de opleiding Life & Nature Specialist.

Onder grote belangstelling van familie, vrienden en stagebegeleiders zijn de eerste diplomas en getuigschriften uitgereikt aan Gerda Boonstra, Hanneke Rademaker, Judith van Veen en Hillie Waning. Dit zijn de eerste afgestudeerden van deze unieke opleiding.

Niet alleen de inhoud van de opleiding, die tot doel heeft de communicatie en voorlichting over duurzaamheid, natuur en milieu te vergroten, is uniek maar ook de vorm waarin de opleiding is gegoten.

Vanaf het begin zijn deze deeltijd cursisten bezig geweest met opdrachten uit de praktijk. Afhankelijk van de vooropleiding en ervaring van de individuele cursist zijn opdrachten (prestaties) uitgekozen die aansluiten bij die eerder verworven competenties.

Dit eerste cohort ooit, van deze deeltijdvariant van de opleiding Life & Nature Specialist bestond uit al zeer ervaren IVN-natuurgidsen.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding, de kennis van flora en fauna kon daarom ook snel worden doorlopen. Van de vier afgestudeerden zijn er twee die inmiddels al (betaald) werkzaam zijn in hun geliefde werkveld.

Als coördinator van een natuur en milieu centrum en als coördinatrice van landschapsbeheer voor scholen bij Landschap Overijssel.

Twee weken geleden werd het contract ondertekend van Landstede met de gemeente Zwolle, over de invulling van het Doepark De Nooterhof en daarbij de concrete plannen en tekeningen gepresenteerd.

Life & Nature Specialist (volwassenen)
Life & Nature Specialist (mbo)