Politie Zeeland


---


Z-726-2007 Automobilist gewond bij aanrijding, IJzendijke
Op de Turkeijeweg bij IJzendijke raakte maandag omstreeks 15.00 uur een 47-jarige Breskense automobilist gewond bij een aanrijding.
Hij reed over de Turkijeweg, komende uit de richting van IJzendijke. Doordat hij niet voldoende rechts hield kwam hij frontaal in aanrijding met een tegemoetkomend landbouwvoertuig, zijnde een trekker + aanhangwagen, bestuurd door een 80-jarige man uit de gemeente Sluis. De automobilist raakte bekneld in zijn auto en de brandweer, twee ambulances en twee traumaheli's, waaronder een uit België kwamen ter plaatse. Door de brandweer werd hij uit zijn auto geknipt en de traumaheli bracht hem naar een ziekenhuis in Gent. De automobilist liep meerdere ernstige botbreuken en nekletsel op. De bestuurder van het landbouwvoertuig bleef ongedeerd. De personenauto en de trekker zijn bij de aanrijding geheel vernield. De weg was tot ongeveer 17.15 uur afgesloten.

Z-727-2007 Ontploffing gasfles, IJzendijke
Op de N61 is maandag omstreeks 16.00 uur een gasfles ontploft.
De gasfles stond op een boortractor met daarachter een bitumenwagentje. Hiermee was men bezig zgn. katteogen te plaatsen. Door onbekende oorzaak vatte de achterzijde van het aanhangwagentje vlam, waardoor even later de gasfles ontplofte. Niemand raakte gewond en de weg werd, nadat die enige tijd was afgezet, weer vrijgegeven omstreeks 17.15 uur. Het wegdek had door brandend bitumen schade opgelopen.


---- --