Politie Eindhoven rolt vier hennepkwekerijen op

De ondergrondse hennepkwekerij

Eindhoven, 12-03-2007 o De politie Eindhoven, bureau Woensel-Zuid, heeft tijdens een "actiedag hennep" vier hennepkwekerijen opgerold.

Er zijn in totaal zeven locaties bezocht en bij vier van die locaties werden hennepkwekerijen gevonden. Vanmorgen was het meteen raak. In een woning aan de Alard du Hamelstraat werd een bijzondere kwekerij ontdekt.

Ondergrondse kwekerij

De kruipruimte onder het huis was uitgegraven tot zo'n twee meter diep. De oppervlakte is 3 x 4 meter groot. In de ruimte stonden de benodigde kweekapparatuur en 150 kleine plantjes. Alles is geruimd. De stroom werd illegaal afgetapt. De bewoner is aangehouden en na verhoor op het bureau weer heengezonden.

Later op de dag werden kwekerijen gevonden in een woning aan de Tonnaerstraat (500 planten), een bedrijfshal aan de Van Gentstraat (1200 planten) en een woning aan het Admiralenpad (300 planten). Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De bewoner van de kruipruimtekwekerij is gehoord. Naar de andere kwekers wordt een onderzoek ingesteld. In alle gevallen werd de elektriciteit illegaal afgenomen.

Op deze site kunt u meer lezen over de drugsbestrijding door de politie.