Schering-Plough koopt Organon BioSciences

12.03.2007 / 22:16 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Schering-plough corporation

Schering-plough corporation

Schering-Plough koopt Organon BioSciences

KENILWORTH, New Jersey, March 12 /PRNewswire/ --


- De aankoop versterkt positie en vergroot uitbreidingsmogelijkheden op de lange termijn, voegt vijf fase III projecten toe aan de pijplijn en verbreedt capaciteiten biologische geneesmiddelen voor consument en dier.

Schering-Plough Corporation (NYSE: SGP) maakte vandaag bekend dat de raad van bestuur heeft ingestemd met een transactie waarbij Schering-Plough het farmaceutische bedrijf Organon BioSciences N.V., de farmaciedochter van Akzo Nobel N.V., zal overnemen voor ongeveer 11 miljard euro in contanten (14,4 miljard dollar naar de slotkoers van 9 maart 2007). De transactie, die naar verwachting eind 2007 wordt afgerond, zal naar schatting in het eerste volledige jaar een groei van ongeveer 10 procent winst per Schering-Plough aandeel tot gevolg hebben, aankoopadministratieve en acquisitie gerelateerde kosten niet meegerekend.

"Met deze transactie zetten wij wederom een belangrijke stap in onze Action Agenda om Schering-Plough om te vormen tot een mondiaal hoog presterend bedrijf voor de lange termijn", zei Fred Hassan, voorzitter en ceo bij Schering-Plough. "Dit is de juiste 'deal' op het juiste moment, omdat wij nu de fundamenten leggen voor de volgende fase van onze transformatie".

"Organon BioSciences past uitstekend bij Schering-Plough - strategisch, wetenschappelijk en financieel", zei Hassan. Het versterkt onze groeiende positie in de gezondheidszorg en geeft ons directe toegang tot geneesmiddelen voor het centrale zenuwstelsel (CZS) en medicijnen voor vrouwen. De overname van Organon BioSciences vult tevens het gat in onze pijplijn door de toevoeging van vijf geneesmiddelen in fase-III-ontwikkeling en een aantal veelbelovende projecten in fase-II-ontwikkeling. Wij zijn van mening dat de twee culturen elkaar uitstekend aanvullen", voegde Hassan daaraan toe.
"Bovendien versterkt de aankoop van Organon BioSciences de kracht van Schering-Plough op het gebied van geneesmiddelen voor consument en dier, waaronder de mogelijkheid menselijke vaccins te ontwikkelen. In het licht van de uitbreiding van Schering-Plough's vroege pijplijn, is ook de grote biologische productiecapaciteit van Organon BioSciences een belangrijke aanwinst voor het gecombineerde bedrijf. Met deze aankoop wordt Schering-Plough een leidende producent van diergeneeskundige producten, met eerste klas medicijnen".

Organon BioSciences voorziet Schering-Plough van een gestadig groeiende basis aan producten en zaken met recordverkopen van bijna 5 miljard dollar. Het farmaceutische bedrijf Organon kende in 2006 een omzet van 3,4 miljard dollar (gebaseerd op de slotkoers van 9 maart 2007), door de verkoop van toonaangevende producten als Follistim / Puregon, een follikelstimulerend hormoon tegen onvruchtbaarheid; Esmeron / Zemuron, een spierverslapper; en de anticonceptiemiddelen NuvaRing en Implanon. Bovendien behoort het veterinair-farmaceutische bedrijf Intervet, met verkopen van rond de 1,5 miljard dollar in 2006, tot de wereldwijde topdrie van producenten van diergeneeskundige producten voor een brede reeks aan dieren en veterinaire ziekten.

Schering-Plough verwacht dat de transactie financieel een groei zal laten zien in het eerste volle jaar, aankoopadministratieve en acquisitie gerelateerde kosten niet mee gerekend. Schering-Plough verwacht een jaarlijkse synergie van 500 miljoen dollar; het zal tot drie jaar na sluitingdatum duren voordat dit synergieniveau wordt bereikt. Schering-Plough zal de acquisitie financieren d.m.v. van een combinatie van contanten, obligaties en aandelenkapitaal.

"Gezien het complementaire karakter van onze organisaties en de staat van dienst van Schering-Plough's managementteam in het uitvoeren van transformationele veranderingen, verwachten wij een soepele en efficiënte overgang die ons de mogelijk biedt meer voordeel te halen uit de producten en de pijplijn van Organon BioSciences, dan op een stand-alone basis mogelijk zou zijn", zei Hassan. "Wij hebben een diep respect voor de getalenteerde mensen bij Organon BioSciences en kijken erna uit om met hen samen te werken aan het opbouwen van een nieuwe soort farmaceutisch bedrijf", voegde hij daaraan toe.

Hans Wijers, ceo bij Akzo Nobel, zei als toelichting op de bekendmaking van vandaag het volgende: "De verkoop van Organon BioSciences is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Akzo Nobel. Deze transactie is een fundamentele stap in de richting van ons doel een gefocuste internationale industriële speler te creëren. Tegelijkertijd zijn wij ervan overtuigd dat wij een goed onderkomen voor Organon BioSciences hebben gevonden. Hoewel een zelfstandige toekomst ook potentieel uitdagende mogelijkheden had geboden, zal het samenwerkingsverband met Schering-Plough, één van 's werelds meest toonaangevende farmacieconcerns, meer ruimte geven om de unieke capaciteiten van Organon BioSciences te ontwikkelen. Wij geloven dat onze aandeelhouders zullen profiteren van deze transactie, die rekening houdt met hun het belangen".

Naast de huidige op de markt gebrachte producten heeft Organon vijf geneesmiddelen in fase III ontwikkelingen, te weten:


--Asenapine, een nieuw psychofarmacologisch middel voor de behandeling van patiënten met schizofrenie en acute bipolaire depressie;
--Sugammadex, voor de opheffing van een neuromusculaire blokkade als resultaat van chirurgische procedures;

--NOMAC/E2, een oraal anticonceptief product dat nomegestrol acetaat, een nieuw progesteron en estradiol, een natuurlijk estrogeen, bevat;
--ORG36286, een langwerkende recombinant follikelstimulerend hormoon tegen onvruchtbaarheid; en

--Esmirtazapine (ORG50081), voor de behandeling van slapeloosheid en in het bijzonder voor opvliegers tijdens de menopauze.

Organon's onderzoeks- en productiefaciliteit in Oss, Nederland, wordt het centrum van Schering-Plough's internationale gynaecologische en vruchtbaarheidsactiviteiten, terwijl Organon's neurowetenschappelijke studies in Newhouse, Schotland, verricht zullen blijven worden.

Op het gebied van dierengeneeskunde creëert deze overname, gebaseerd op de verkoopcijfers van 2006, een toonaangevend veterinair-farmaceutische bedrijf. De zaken zijn goed en complementair. De producten van Intervet omvatten Nobivac, een reeks vaccins voor honden; Panacur, een ontwormer; Bovilis, een biologisch geneesmiddel voor rundvee ter controle en uitroeiing van ziektes; en Nobilis, een pluimveevaccin om de vogels te vrijwaren van infectieziektes. Schering-Plough Animal Health heeft een sterke handelspositie in behandelmethoden voor vee en huisdieren, waaronder producten als NUFLOR, een antibiotica voor vee, varkens en vis; BANAMINE, een anti-ontstekingsmiddel voor vee, paarden en varkens; en OTOMAX, een oorzalf voor honden. Schering-Plough Animal Health en Intervet zullen blijven werken vanuit hun huidige vestigingen. Terwijl het sterke toonaangevende farmaceutische team en de farmaceutische deskundigheid in de Verenigde Staten behouden blijft, komt het hoofdkantoor voor de wereldwijde diergeneeskundige activiteiten in Boxmeer.

De transactie is onderhevig aan bepaalde afsluitingsvoorwaarden, waaronder officiële toestemmingen. Voor de afronding van de transactie is geen toestemming vereist van de aandeelhouders, noch van Akzo Nobel, noch van Schering-Plough. De partijen zijn na onderling overleg volledig tot overeenstemming gekomen betreffende de aanschaf van de aandelen, die van kracht wordt na de voltooiing van de gebruikelijke consultatieprocedures in Nederland, inclusief die met de sociale partners.

Goldman Sachs & Co. trad op als financieel adviseur voor Schering-Plough en Morgan Stanley trad in deze op als financieel adviseur voor Akzo Nobel.

Informatie audioconferentie

Schering-Plough zal vandaag, maandag 12 maart 2007 om 8.30 a.m. EDT een audioconferentie presenteren om nader in te gaan op de transactie. Om de conferentie live te beluisteren, bel +1-877-565-9664 of +1-706-634-5003 en voer ID # 2570382 in. Een herhaling van de conferentie zal uitgezonden worden om ongeveer 11.30 a.m. op maandag 12 maart, tot 5 p.m. op woensdag 11 april 2007. Om de herhaling te beluisteren bel
+1-800-642-1687 of +1-706-645-9291 en voer de ID van de conferentie in (# 2570382).

Een live audio webcast van de conferentie is ook te vinden op de website van Schering-Plough op www.schering-plough.com . De webcast wordt herhaald om 11.30 a.m. op maandag 12 maart tot 5 p.m. op woensdag 11 april 2007.

Over Schering-Plough

Schering-Plough is een wereldwijd, op wetenschap gebaseerd bedrijf uit de gezondheidszorg met marktleidende op recept verkrijgbare, consument- en diergeneeskundige producten. Via intern onderzoek en samenwerking met partners ontdekt, ontwikkelt, vervaardigt en promoot Schering-Plough geavanceerde geneesmiddelen als antwoord op belangrijke medische behoeften. De visie van Schering-Plough is het vertrouwen te winnen van de artsen, patiënten en klanten die door meer dan 33.500 mensen over de hele wereld worden bediend. Het bedrijf is gevestigd in Kenilworth, N.J., en de website is te vinden op: www.schering-plough.com .

Over Organon BioSciences

Organon BioSciences is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf en een volledige dochter van Akzo Nobel, die producten ontwikkelt, produceert en promoot op selectief uitgekozen therapeutische gebieden van geneesmiddelen voor de consument en een breed scala aan diersoorten. De producten van het bedrijf zijn toonaangevend op het terrein van de gynaecologie, onvruchtbaarheid en geselecteerde gebieden van anesthesie en diergeneeskunde. Organon BioSciences bestaat uit twee operationele units: Organon is de farma-activiteiten voor de consument en Intervet, de veterinair-farmaceutische afdeling, die het op twee na de grootste producent van diergeneeskundige producten ter wereld is. Organon BioSciences promoot zijn producten wereldwijd in meer dan 130 landen.

Over Akzo Nobel

Akzo Nobel is een mondiaal FORTUNE 500 bedrijf en staat zowel genoteerd op de Euronext Amsterdam en NASDAQ stock exchanges. Het bedrijf heeft ook noteringen aan de Dow Jones Sustainability Indexes en de FTSE4Good Index. Akzo Nobel heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en is een multiculturele organisatie die klanten wereldwijd voorziet van medicijnen voor consument en dier, verf en chemicaliën. Akzo Nobel heeft ongeveer 61.500 mensen in dienst en is actief op vier gebieden - medicijnen voor consument en dier, verfproducten en chemicaliën - verdeeld over 13 bedrijfsafdelingen, met dochtermaatschappijen in meer dan 80 landen.

OPMERKING OPENBAARMAKING DOOR SCHERING-PLOUGH: De informatie in dit persbericht en de toelichtingen van Schering-Plough"s vertegenwoordiger tijdens de audioconferentie / webcast van 12 maart 2007, beginnende om 8.30 a.m. (EDT), kunnen op de "toekomst gerichte verklaringen" bevatten in de betekenis van de Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze op de toekomst gerichte verklaringen hoeven niet noodzakelijker wijze betrekking te hebben op huidige verwachtingen of voorspellingen van toekomstige gebeurtenissen. U kunt deze op de toekomst gerichte verklaringen herkennen aan het gebruik van woorden en uitdrukkingen als "anticiperen", "geloven",
"zou kunnen", "schatten", "verwachten", "voorspellen", "projecteren", "van plan zijn", "plannen", "potentieel", "zullen", en andere woorden en uitdrukkingen van gelijke strekking. Op de toekomst gerichte verklaringen bevatten in het bijzonder verklaringen die verwijzen naar toekomstige gebeurtenissen, verwachte synergie, de mogelijkheid van toegang tot kapitaalmarkten, winstgevende producten of toestemmingen voor producten, timing en voorwaarden voor officiële toestemmingen, patenten en andere beschermingsvormen van het intellectuele eigendom, toekomstige prestaties of resultaten van huidige of voorziene producten, verkoopsinspanningen, onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's, groeistrategieën en financiële resultaten.

Feitelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de op de toekomst gerichte verklaringen van het bedrijf en er zijn geen garanties voor de prestatie van de Schering-Plough aandelen of Schering-Plough zaken. Schering-Plough neemt niet de verplichting op zich om op de toekomst gerichte verklaringen bij te werken. Een aantal risico's en onzekerheden zouden ervoor kunnen zorgen dat de resultaten verschillen van de op de toekomst gerichte verklaringen, waaronder het verkrijgen van officiële toestemmingen en instemming van andere gebruikelijke voorwaarden die gelden bij het sluiten van een koop, inaccurate veronderstellingen, marktkrachten, economische factoren als rente- en wisselkoersschommelingen, de uitkomst van onvoorziene gebeurtenissen zoals rechtzaken en onderzoeken, beschikbaarheid van het product, patent en andere beschermingsvormen van het intellectuele eigendom, huidige en toekomstige merknamen, algemene en vrij verkrijgbare middelen, het regelingsproces en alle andere ontwikkelingen volgend op officiële toestemmingen. Voor meer details over deze en andere risico's en onzekerheden die van invloed kunnen zijn op de toekomst gerichte verklaringen, zie Schering-Plough's Securities and Exchange Commission opgaven, inclusief Item 1A. Risicofactoren in het bedrijfs 2006 10-K.

Website: www.schering-plough.com

Contact:

Verenigde Staten: Rosemarie Yancosek, +1-908-298-7476, Internationaal: Gail Thornton,
+1-908-298-5313, of Investor Contactpersoon: Alex Kelly, +1-908-298-7436, alles over Schering-Plough /Bedrijfsnieuws On-Call: www.prnewswire.com/comp/777050.html