Wegwijs in het Belgisch labyrint


De overheidsdatabank Pinakes is online

BRUSSEL, 20070312 -- Pinakes heeft een online databank gerealiseerd die de burger dichter bij het bestuur en het bestuur dichter bij de burger brengt. Deze internettoepassing, de overheidsdatabank Pinakes, is nu beschikbaar.

Minister-president of zonechef, kindercrèche of plantsoendienst: Pinakes schakelt u door!

Pinakes is de meest volledige, meest gedetailleerde verzameling contactgegevens van alle Belgische administraties en politieke overheden, ongeacht niveau, regio of taal. In totaal bevat de databank de gegevens van ruim 71.000 mandatarissen en ambtenaren en 12.500 overheidsorganisaties. Aan deze uitgebreide contactgegevens zijn bovendien de statistische en administratieve gegevens gekoppeld van alle Belgische overheden en hun mandatarissen en ambtenaren.

De databank is veel meer dan alleen een online adressengids voor consultatie en communicatie met de overheid. Pinakes is eerst en vooral een relationele databank die alle gegevens met elkaar verbindt en zo de gebruiker in staat stelt om op een eenvoudige wijze door alle overheidsdiensten in België te navigeren en verrassende ontdekkingen te doen. Pinakes maakt de Belgische overheidsstructuur glashelder. Vanaf vandaag kent het Belgisch labyrint geen geheimen meer...

Intelligent, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar

Door zijn hoge mate van volledigheid*) en intelligente structuur maakt Pinakes een superefficiënte communicatie tussen burgers en organisaties met alle Belgische overheden mogelijk, zelfs wanneer de kennis van de Belgische staatsstructuren ontbreekt. De kwaliteit en actualiteit van de data wordt gegarandeerd doordat de informatie voortdurend wordt geanalyseerd, gecorrigeerd en aangevuld.

*) Medio 2007 zal de databank de volledige Belgische overheidsstructuur weerspiegelen.

Pinakes, de all-in overheidsdatabank, is nu online.
Meer informatie en/of een testabonnement? Neem vrijblijvend contact op.

Info?

www.pinakes.be
De online adressengids van de openbare besturen
De heer Patrick Struelens
Paviljoenstraat 7-9, 1000 Brussel
Tel 02 211 55 95
info@pinakes.be