Freecom zet expansie voort met nieuwe joint venture


Nederlandse ICT-fabrikant krijgt het exclusieve verkooprecht voor computer accessoires van het Zwitserse merk Wenger/Swissgear

DELFT, 20070312 -- De Freecom Holding heeft samen met de toonaangevende leverancier van computer accessoires Avenues USA een joint venture onder de naam Avenues Europe BV opgericht. Avenues Europe BV bezit voor heel Europa het exclusieve recht om computertassen- en toebehoren van het gerenommeerde Zwitserse merk Wenger/Swissgear op de markt te brengen.

Het merk Wenger heeft een lange traditie en staat wereldwijd bekend als fabrikant van het beroemde Zwitserse kwaliteitszakmes. Onder eigen naam en met het lifestyle-logo Swissgear maakt Wenger eveneens hoogwaardige notebooktassen- en rugzakken met, net als het zakmes, een perfecte combinatie tussen kwaliteit, functionaliteit en design.

Met de joint venture spelen Freecom en Avenues USA in op de stijgende vraag naar degelijke computer accessoires in Europa. "Omdat computergebruikers steeds vaker onderweg zijn, heeft de apparatuur een betere bescherming nodig," aldus Axel Lucassen, Vice President Marketing & Sales van de Freecom Holding. "Met de mobiele geheugenoplossingen van Freecom zijn gegevens waar dan ook ter wereld veilig opgeslagen en de uitrusting van Wenger/Swissgear beschermt deze nog eens extra. Wat dat betreft staat onze joint venture dus volledig in het teken van gegevensbescherming."

Bescherming is precies wat de exclusieve Wenger/Swissgear-collectie biedt. Speciaal gevoerde veiligheidsvakken zorgen dat 14 tot 17 inch notebooks tegen een stootje kunnen. Ook is er volop ruimte voor een groot aantal accessoires en zelfs voor een flinke ordner. Bijzonder handig zijn de vernuftige details als een apart vakje voor een iPod, de geïntegreerde drankenkoeler en een organizer met plaats voor een mobieltje, een extra harde schijf, pennen, een USB-stick en veel meer. Met hun ingetogen elegante design komen Wenger/Swissgear-tassen zowel op vakantie als op zakenreis altijd goed voor de dag, terwijl de robuuste materialen ze lang in vorm houden. Als teken van de uitzonderlijke kwaliteit prijkt het onmiskenbare Zwitserse kruis op elke tas van Wenger/SwissGear.

De collectie bestaat uit notebooktassen, back bags en wheeled cases. Speciaal voor de moderne (zaken)vrouw is een trendy notebookschoudertas ontworpen met verrassend kleurrijke binnenkant. Alle tassen uit de collectie zijn vanaf heden verkrijgbaar via www.swissgear.nl & www.freecom.nl en worden standaard geleverd met levenslange garantie. Verkoopadviesprijzen variëren vanaf ¤ 60,00 (notebooktas) tot ¤ 169,00 (wheeled case) inclusief BTW.

Over Freecom

Freecom is een toonaagevende fabrikant van gebruiksvriendelijke multimedia hardware. De draagbare, digitale opslagmedia van Freecom zijn slimme en vernieuwende oplossingen voor digitale vrijheid en de vrijheid om te bewegen. De producten sluiten naadloos aan op en kunnen overal aangesloten worden, op iedere locatie en elke computer. Vanuit het hoofdkantoor in Delft wordt een wereldwijde organisatie aangestuurd met vestigingen in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hong Kong, Italië, Polen, Spanje, Nederland, Taiwan, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.