Optiekrecord bij start jubileumactie Hans Anders


Ruim 60 000 brilverkopen op één dag

GORINCHEM, 20070312 -- Wie jarig is, moet trakteren. De jarige optiekketen Hans Anders, in 1982 gestart door enkele initiatiefnemers die het anders wilden aanpakken, hoopte afgelopen zaterdag hoge ogen gooien. Tijdens de start van de jubileumactie kon in alle 250 Hans Anders winkels een complete bril voor 25,- worden aangeschaft. Brildragend Nederland nam de traktatie massaal in ontvangst. Dit leidde tot een uniek optiekrecord: 60.335 brilverkopen op één dag.

'We zijn wel wat gewend, maar dit slaat alles', aldus John Keijsers, één van de vroegere initiatiefnemers en dus jubilerend directeur van de keten. Er zijn winkels die bij de Hema schriftjes zijn gaan halen omdat de bestelbonnen op waren. De winkels waren open tot 19:00 uur, maar er is in meerdere winkels tot 22:00 uur of later doorgewerkt om alle klanten te kunnen helpen.
Nu wordt de bevoorrading van de winkels en de productie van alle verkochte brillen een grote uitdaging. Op het hoofdkantoor in Gorinchem zijn inmiddels 24-uursdiensten gestart om de afgesproken levertijden van de bril te realiseren.

De jubileumactie zal nog 5 weken duren waarbinnen de klant steeds kan profiteren van mooie voordeelacties. Zo maken klanten van het eerste uur kans op één van de 250 gratis brillen. 'Na een kort weekend gaan we er deze week weer gewoon tegenaan,' aldus een nuchtere maar trotse John Keijsers.


http://www.25jaarhansanders.nl