Mieke de Jong zet regionale weblog op


Outbox, het online magazine

ALKMAAR, 20070312 -- Vanaf nu is er een nieuw online magazine! Het heet Outbox en het is opgericht door Mieke de Jong. Eind vorig jaar won ze "Starter&Coach". De prime-time serie over startende ondernemers. Ze besloot het daar niet bij te laten, maar echt daad bij het woord te voegen. En zie daar. Een half jaar later staat Outbox online.

Mieke is ontzettend enthousiast aan het praten over haar bedrijf. "Dat klopt en ik ben er waanzinnig trots op! Toen ik voor mezelf wilde beginnen heb ik eerst gekeken naar wat ik leuk vond. Ik heb affiniteit met internet en mijn hart ligt bij communicatie. In Nederland zijn inmiddels al een miljoen blogs. Het is echt een hot item. Marketing technisch werd er nog maar mondjesmaat iets mee gedaan. Ik vond het leuk om daarin te duiken. En het resultaat is de site. Ziet er goed uit heh?!"

Outbox? Open podium
Outbox is een open podium. Iedereen kan voor Outbox schrijven. Dat wordt ook wel bloggen genoemd. De stukjes tekst worden gekoppeld aan de woonplaats. Op die manier wordt een groot deel van de site gevuld. De lezer vindt er herkenbare verhalen en handige info. Dat is de kracht van Outbox, regionaal nieuws dat wordt gebracht door de inwoners.

Blog en win PRIJZEN
Iedereen die teksten schrijft op Outbox maakt kans op de prijs, cadeaubonnen van TH!S. Dat zijn bonnen waarmee je legaal vanalles kunt downloaden. Een soort moderne platenbonnen.

"De meest geliefde blogger wint de prijs. Hij gaat er wekelijks uit! Iedere keer dat iemand jouw stukje leest, verdien jij een punt. En als iemand op jouw uitnodiging ook gaat schrijven, dan levert dat in één keer honderd punten op!"

Nieuwsbrief
Op de site kunnen mensen zich opgeven voor de nieuwsbrief. Dat kan op nieuwsbrief.outbox.nl. De nieuwsbrief ontvang je dan automatisch in je inbox. In die brief zie je interviews, de locale uitagenda, maar ook kortingsbonnen van de winkel bij jou om de hoek.

Diepe duik
Was die duik in het diepe niet spannend? vraag ik aan Mieke. "Natuurlijk wel. Het is een behoorlijk nieuw concept. Het is afwachten hoe het aanslaat. Internet is wat dat betreft wat ongrijpbaar. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ik mijn weg gevonden heb. De site is nu al een feestje. Ik ben er klaar voor om heel veel gasten te verwelkomen." www.outbox.nl





Ingezonden persbericht