Foto's van Eef Augustinus in Stadgalerij Heerlen


HEERLEN, 20070312 -- Expositie van 8 maart t/m 27 mei 2007. De foto's van Eef Augustinus (Maastricht, 1980) zijn directe registraties van haarzelf in een wisselende omgeving. Geprikkeld door de omringende ruimte, regisseert Augustinus een situatie waarin zijzelf steeds centraal staat.

In haar fotografische beelden vertaalt zij de gevoelens en gedachten die de ruimte bij haar teweegbrengen. Dit proces levert intrigerende zelfportretten op. Soms komisch, soms verontrustend, maar altijd relativerend.

Tijdens de opbouwperiode zal Augustinus enige tijd in de Projectruimte verblijven om zichzelf in relatie tot deze specifieke omgeving te portretteren. Het resultaat van die korte werkperiode zal op haar presentatie te zien zijn.

De projectruimte op niveau -2 van het Glaspaleis is een kleine expositieruimte waar de Stadsgalerij werk toont van jonge kunstenaars, die een binding hebben met de regio. Eef Augustinus is afkomstig uit Maastricht. Zij heeft in 2003 de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Bosch afgerond. Vervolgens volgde zij gedurende 2 jaar een postdoc opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Augustinus woont en werkt momenteel in Amsterdam.





Stadsgalerij Heerlen