Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Het Glaspaleis presenteert: Jazz on the Roof met Allard Buwalda

Op dinsdag 13 maart vindt inmiddels alweer het 13e concert plaats van Jazz on the Roof. Op het dak van het Glaspaleis in Heerlen zal Allard Buwalda met zijn Quartet een Jazzy-night bezorgen. Deze Nederlandse Jazzmusicus heeft onlangs een nieuwe CD uitgebracht, The Right Track, waarin hij samen met Hilvert Roorda, Paul Berner en Hans van Oosterhout prachtige songs vertolkt. Tijdens Jazz on the Roof zal hij zijn nieuwe muziekstukken ten gehore brengen. Aanvang: 21.00 uur. Kaarten kosten E7,50 en zijn te bestellen via de balie van het Glaspaleis (045-5772200). Voor aanvang van het concert kunt u in Restaurant Glaspaleis genieten van een speciaal samengesteld 3-gangen diner, reserveren: 045-5772288. Jazz on the Roof wordt georganiseerd door Glaspaleis Heerlen i.s.m. Muziekschool Heerlen en Stichting Heerlen Jazz.

Allard Buwalda

U kent hem misschien inmiddels van TV/Radio en theater, waar hij de afgelopen 10 jaar te zien en te horen was bij diverse shows van onder andere Paul de Leeuw, Cor Bakker, Louis van Dijk en Madeline Bell. Verder is de kans zeer groot dat u hem onbewust vrijwel dagelijks hoort, aangezien hij als studiomusicus verantwoordelijk is voor TV/Reclame-tunes. Buwalda werkte mee aan diverse Cd's van nationale en internationale artiesten met zijn blazerssectie The Jay-Horns (onder andere Rob de Nijs, Marco Borsato, Clouseau) en heeft inmiddels twee solo Cd's geproduceerd: 'Together' en 'The Right Track'.

Begin jaren negentig rondde Buwalda zijn studie aan het conservatorium te Hilversum af, als uitvoerend musicus. In 1993 wordt hij als lead-alt werkzaam bij The Skymasters en later bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. In 1998 volgt naar aanleiding van al zijn successen een aandeel in een TV-documentaire van de NPS over Buwalda in zijn dagelijks leven als musicus. Sinds 2003 is Buwalda verbonden als Saxofoondocent aan het Conservatorium Enschede.

Inmiddels is Buwalda toegetreden tot de zo smalle top van de Nederlandse musici en sleepte hij in 1990 al twee jazzprijzen in de wacht: de prestigieuze Pall Mall Swing Award en de Denon Swing Award. De kracht van Buwalda is dat hij zich moeiteloos weet te bewegen binnen de stijlen van de Jazz- en Popmuziek, waarbij hij op lyrische wijze gebruik maakt van alle saxofoons, klarinet, fluit en piccolo.

Enkele namen waar Buwalda reeds mee heeft samengewerkt: Mathilde Santing, Wim Overgaauw, Ferdinand Povel, Herman Schoonderwalt, Mathilde Santing, Pim Jakobs, Ack van Rooyen, Frits Landesbergen, Lex Jasper, Rita Reys, Greetje Kauffeld, Rob van Bavel, Cees Slinger, Piet Noordijk en Laura Fygi. Daarnaast heeft hij met verschillende internationale artiesten samengewerkt, waaronder Lionel Richie, Dick Oatts, Johnny Griffin, Dado Moroni, Scott Hamilton, Til Bronner, Georgie Fame, Mark Nightingale, Herb Geller, Bobby Shew, Jiggs Wigham, Bill Holman, Lew Tabackin, Bud Shank, Joe Lovano en James Carter.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en Horeca Glaspaleis. Glaspaleis, venster op cultuur - Bongerd 18 Heerlen - 045 - 5772200 - www.glaspaleis.nl

www.jazzontheroof.nl
www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Charlotte Berkhout
J.Schmeitz8@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271

---- --