Persberichten Eemland noord, 11.10 uur

Utrecht, 13-03-2007

Snelheidscontrole

SOEST - Het verkeershandhavingsteam van de politie Utrecht heeft maandag 12 maart, tussen 15.45 en 17.45 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Vredehofstraat.

Tijdens de controle werd de snelheid van 1634 passerende automobilisten gemeten. In 95 gevallen reed de bestuurder sneller dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De top lag op 76 kilometer per uur.

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling

BAARN De politie heeft dinsdagmorgen om 01.45 uur een 23-jarige inwoner van Baarn aangehouden voor bedreiging en mishandeling.

Een 57-jarige Baarnaar zag rond 00.30 uur dat de man zich verdacht ophield bij een geparkeerde auto op de Rembrandtlaan. Toen de getuige hem aansprak reageerde de verdachte heel agressief en spuugde hij de getuige in het gezicht. Toen de getuige kenbaar maakte dat hij de politie ging bellen, sprong de verdachte hem op zijn nek en volgde een worsteling. Het slachtoffer wist zich los te werken waarna de man wegfietste en hem bedreigde. De verdachte verloor echter zijn rugtas waar ook zijn identiteitsbewijs inzat. Hij werd hierna aangehouden in zijn woning aan de Kerkstraat en ingesloten in het politiebureau.