Provincie Drenthe

Zienswijzen leiden tot kleine aanpassing vergunning - Muziekfestivals op TT-circuit stap dichterbij
13 Mar 2007

Gedeputeerde staten verlenen de Stichting Circuit van Drenthe een milieuvergunning voor de organisatie van muziekevenementen op het circuit. De vergunning maakt een driedaags muziekfestival en één popconcert per jaar mogelijk. De zienswijzen op de ontwerpmilieuvergunning van afgelopen najaar hebben geleid tot kleine aanpassingen. Het betreft geluidsnormen tijdens de nachtelijke activiteiten op een aantal vaste meetpunten. De milieuvergunning gaat nu de beroepsprocedure in.

Op de ontwerpmilieuvergunning zijn enkele tientallen zienswijzen binnengekomen. In grote lijnen vrezen de indieners meer overlast en geluidshinder of zijn zij tegen een uitbreiding van de activiteiten op het TT-circuit. Een aantal vindt dat hun belangen onvoldoende worden behartigd. Op basis van de zienswijzen is in de vergunning de handhaving van met name de nachtelijke activiteiten aangescherpt.

De vergunningen bepalen dat het meerdaagse festival gedurende drie dagen en twee nachten gehouden kan worden in de periode vanaf het eerste volle weekend voor 15 augustus tot 1 oktober. Om geluidsoverlast te beperken vinden vanaf 01.00 's nachts geen optredens meer plaats. Het popconcert kan plaatsvinden vanaf het laatste weekend van juli tot 1 oktober en mag tot uiterlijk 23.00 uur duren. Tijdens de muziekevenementen worden zorgvuldige geluidmetingen gedaan door een gespecialiseerd bureau. Op basis van onder andere die metingen zal de provincie toezien op de naleving van de regels.