FNV

2 maart 2007 | Het Grote Horeca Debat over toekomst sector (Leiden)

FNV Horeca komt 14 maart a.s. naar Leiden

FNV Horeca, de grootste vakbond in de horeca, organiseert op woensdag 14 maart a.s. tussen 14.00 en 15.30 uur `Het Grote Horeca Debat' in Leiden (van der Valk Hotel Leiden). Doel is met zoveel mogelijk werknemers én werkgevers de discussie te voeren over innovatie en vernieuwing van arbeidsverhoudingen in de horeca. De uitkomsten van dit debat zullen ondermeer worden gebruikt bij de totstandkoming van een nieuwe cao in 2008, maar ook bij de ontwikkeling van arbeidsmarkt- en opleidingsbeleid.

Aan de hand van korte filmpjes wordt tijdens `Het Grote Horeca Debat' stilgestaan bij onderwerpen als de druk op de arbeidsmarkt, salaris, scholing & opleiding, tijdelijke contracten en arbeidstijden, maar ook ouderenbeleid en rookbeleid.

Het aantal ongeschoolde werknemers in de horeca bestrijkt 80%, jaarlijks stroomt 20% van het personeel uit de sector en bijna de helft van de werknemers is jonger dan 23 jaar. Deze getallen onderstrepen de noodzaak om met elkaar in gesprek te treden over de toekomst en het imago van de sector. `Het Grote Horeca Debat' wordt daarom de komende maanden in het hele land georganiseerd.

Personen werkzaam in de horeca die aan het debat mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website www.hetgrotehorecadebat.nl of bellen naar de FNV Horeca, 0900 - 2022323 (10 cent p/min).

Voor meer informatie over `Het Grote Horeca Debat', kijk op www.hetgrotehorecadebat.nl