Gemeente Heerlen

14 maart: kinderen de baas in Heerlens stadhuis
Installatie 2e Kindercollege

Op woensdagmiddag 14-3 van 14.00 tot 17.00 uur vindt de installatie van het tweede Kindercollege van Heerlen plaats. De jury kiest op 12 maart vier kinderen: zij worden allen stadsdeelwethouder en 1 kind wordt Kinderburgemeester. Dit jaar hebben zich 19 kinderen (waarvan 17 verkiesbaar) van groep 7 aangemeld, nadat de criteria van vorig jaar (pilot-fase) zijn aangescherpt. U bent van harte uitgenodigd om de installatiebijeenkomst bij te wonen.

Alle scholen aanwezig

Op het programma staan o.a. een eenwieler-act, breakdance en een percussieworkshop. Ook verlenen de juryleden - die allemaal landelijk of internationale beroemdheid genieten - weer hun medewerking door optredens. Voor deze spetterende middag zijn alle kinderen van de Heerlense basisscholen uitgenodigd. Bovendien één school uit Landgraaf, omdat twee Heerlense kandidaten (tweeling) basisschool de Caroussel bezoeken.

Het is een geweldig leuke middag voor de kinderen met veel actie, dankzij medewerking van de juryleden en vele sponsors. De presentatie is in handen van Jo Braeken (van Noa de Mes), i.s.m. burgemeester Toine Gresel en zijn echtgenote Fransje (Beschermvrouwe Kindercollege).

PROGRAMMA
13.45 uur eenwieler-act op Raadhuisplein
14.00 uur welkom in stadshal
14.15 uur begin programma: voorstellen juryleden 14.30 uur optreden jurylid Milan van de Waardenburg (winnaar Kinderen voor Kinderen Limburg)
14.45 uur optreden jurylid Simone Simons (zangeres gothic metal band 'Epica') 15.00 uur bekendmaking winnaars verkiezingen
15.15 uur afscheid eerste Kindercollege
15.40 uur persconferentie + vergadering nieuw Kindercollege in de hal: breakdance optreden
16.30 uur djembé workshop voor alle 17 kandidaten met jurylid Robin Zalm (ex-Volumia, drumschool Oefenbunker).
17.00 uur einde programma.
N.B. De overige juryleden zijn:

- Joery Wilbers, directeur Nieuwe Nor

- Meike Nilwik, jeugddirecteur Gaia Park

- Joos Philippens, Media Groep Limburg

- burgemeester Antoine Gresel + Kindercollege

HEERLEN, 7 maart 2007
Concernstaf Communicatie
Jeanette Wolters
(045) 560 04 70
persvoorlichting@heerlen.n
Kijk ook op de website van het Kindercollege: www.kinderburgemeester.heerlen.nl
-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --