LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 12 maart 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Lachen om niets - Woensdag 14 maart begint de Boekenweek, die dit jaar in het teken van humor staat. In Desmet Live praat Pieter Hilhorst o.a. met hoofdgast Coen Simon, over zijn boek:'Lachen om niets: Een absurde filosofie van de mens'. Simon vertelt in zijn boek over de geschiedenis van de filosofie, waarin denkers over deze gemoedsbeweging uitgleden als over een bananenschil. Ons lachgedrag valt niet makkelijk te categoriseren. Het is lichaam én geest, het is aanstekelijk én vernederend, het maakt ons machteloos, maar lachen maakt ons ook tot mens.

Een stukje blauw in de lucht - Op het Amnesty Filmfestival gaat de film 'Een stukje blauw in de lucht' in première. Te gast bij Pieter Hilhorst is regisseur Bob Entrop over een film waarin twaalf Sinti en Roma, overlevenden van de Tweede Wereldoorlog, een taboe doorbreken door voor het eerst te vertellen over hun aangrijpende ervaringen. Met drie overlevenden ging Entrop terug naar Auschwitz om te laten zien welke impact ervaringen van meer dan zestig jaar geleden nog dagelijks hebben.

Humor in de Gouden Eeuw - Pieter Hilhorst praat met historicus Rudolf Dekker over humor in de Gouden Eeuw. Onlangs verscheen zijn boek 'Holland lacht, 100 moppen uit de Gouden Eeuw', in het kader van boekenweekthema 'Lof der Zotheid'. Het geeft een unieke inkijk in het Hollandse karakter.

Vaste onderdelen

Chef Globalisering - Journalist Evert Nieuwenhuis brengt als Chef Globalisering regelmatig nieuws en wetenswaardigheden over het proces van globalisering, waarin landen, culturen en mensen steeds meer met elkaar vervlochten raken. Als auteur van het boek 'De Grote Globaliseringsgids' weet hij als geen ander deze term uit te leggen en te illustreren.

De Eerste Bladzijde - In de nieuwe rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Michiel Romeijn - In de rubriek 'Mensen in het nieuws' geeft Michiel Romeijn zijn eigenzinnige visie op de actualiteit.

Live-muziek - Arthur Adam is het soloproject van singer-songwriter Arthur ten Cate. Waar Arthur vroeger nog wel eens omschreven werd als 'de nieuwe Jeff Buckley of 'de Nederlandse Jamie Cullum', klinkt zijn muziek nu rustiger en indringender. De liedjes op zijn cd 'Shhh' ademen rust, stilte en ruimte. De plaat is een ode aan het geduld.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT