Ingezonden persbericht


Boekenweek in Armando Museum maart 2007

PERSBERICHT

Boekenweek en Armando Museum

Lof der Zotheid - Scherts - satire en ironie
in de literatuur van Armando

Zotheid, humor en Armando gaan regelmatig samen in literair werk van de hand van de veelzijdige kunstenaar. In Armando's humoristische verhalen - voor kinderen én volwassenen - ontleent de lezer veel plezier aan bizarre personages als Takke de Tovernaar, de prinses met de dikke bibs, de sperwer die zijn neus snuit en de uil die alles weet, behalve van de planten en de wolken. Ook Armando's proza en poezie verraden zijn bijzondere talent voor humor. Altijd treft de lezer een onverwachte draai, een geestige wending en wonderlijke logica in de verhalen.

In zijn kindertijd al was Armando gefascineerd door de wereld van circus en variétetheater. Hij bewondert het werk van Laurel en Hardy, Karl Valentin, Wim Sonneveld. Vanuit die inspiratie maakte hij - samen met Cherry Duyns en Johnny van Doorn - het bekende Herenleed, absurdistisch en tragikomisch theater. Liefhebbers van woord en taal beschouwen de teksten van Herenleed als een 'must'.

BOEKENWEEKKORTING BOEKEN ARMANDO

Ter gelegenheid van de Boekenweek 2007 zijn alle boeken van Armando te koop met 10% in de winkel van het Armando Museum, inclusief de heruitgave van 'Dierenpraat' (voor kinderen en volwassenen) en het onlangs verschenen 'Soms' (volwassenen) . 14 t/m 24 maart 2007, zolang de voorraad strekt.

Helaas zijn enkele boeken van Armando niet verkrijgbaar, o.a. De Prinses met de dikke bibs, Dirk de Dwerg, Takke de tovenaar. Soms nog wel via internet/antiquariaten.

t/m 15 april 2007 tentoonstelling:
'Mijn Schuld is niet van hier'
Bijbel, mythologie en het werk van Armando.
Klassieke werken gecombineerd met beeldend en literair werk van Armando

Neemt u voor beeldmateriaal graag contact op met het museum. Tel. 033 461 40 88 of mailto:info@armandomuseum.nl Stelt u geen prijs op berichten van het Armando Museum? Mailt u naar mailto:info@armandomuseum.nl ovv Stop Berichten

Armando Museum
Langegracht 36
3811 BW Amersfoort

tel. 033 461 40 88
info@armandomuseum.nl http://www.armandomuseum.nl