Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Woensdag aanlevering verrichtingsonderzoek. 12-03-2007

Komende woensdag, 14 maart, zal de aanlevering plaatsvinden van de rijpaardhengsten die deelnemen aan het voorjaarsonderzoek.

Gestart wordt om 08.00 uur op het KNHS centrum te Ermelo. Er zal gestart worden met de aanlevering van de 4 jaar en oudere hengsten die voor een verkort onderzoek zijn aangewezen. Na acceptatie bij de veterinaire keuring zullen deze hengsten hun stal kunnen betrekken. Ook de twee aangewezen Gelderse hengsten worden woensdag verwacht.

De voor een 5 daags onderzoek aangewezen dressuurhengst Maestro zal wegens herstel van een recente koliekoperatie op een later tijdstip worden aangeleverd.

Zoals inmiddels gebruikelijk zullen de 3 jarige rijpaardhengsten na de veterinaire inspectie ook onder het zadel worden voorgereden. De hengstenkeuringscommissie en trainingsleider kunnen op deze wijze beoordelen of de hengsten trainbaar zijn, dit zal gebeuren in de WA hal.

De eerste officiële beoordeling zal plaatsvinden op woensdag 21 maart voor de hengsten die voor een verkort onderzoek zijn aangeleverd.

De eindbeoordeling voor het verkort onderzoek is op woensdag 4 april. De tussenbeoordeling is op woensdag 25 april en de eindbeoordeling op woensdag 23 mei as.
Wie van stap tot stap op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen in het verrichtingsonderzoek, kan zich met zijn mobiele telefoon aanmelden voor maximaal 40 berichten die 70 cent per stuk kosten. Hiervoor SMS-t men de woorden KWPN VO AAN naar het nummer 7171. Vervolgens blijft men op de hoogte van alle ontwikkelingen, zoals het aanleveren en ophalen van hengsten, de aanvangstijden van beoordelingen etc. Wil men de SMS-service van het verrichtingsonderzoek beëindigen, dan SMS-t men de woorden KWPN VO UIT naar hetzelfde nummer: 7171.

(persbericht KWPN, overname zonder bronvermelding toegestaat)