Gemeente Tilburg

13-3-2007
Ondertekening overeenkomst Urban Judo
Project stimuleert allochtone jeugd meer te sporten

Woensdag 14 maart ondertekenen de Judo Bond Nederland en de gemeente Tilburg het contract 'meedoen allochtone jeugd door sport'. Onderdeel hiervan is het project Urban Judo waarmee allochtone jeugd gestimuleerd wordt om te gaan judoën. Met de ondertekening ontvangen de gemeente Tilburg en de Judobond Nederland subsidie voor het project van het ministerie van WVS.

Bij de officiële ondertekening in Sportcomplex Drieburcht zijn judovereniging Jan de Rooy en Judo Club Tilburg aanwezig. Namens de gemeente Tilburg zet wethouder Jan Hamming (Sport) zijn handtekening. Jan Pieter Schilderinck vertegenwoordigt de Judobond Nederland. Tijdens de ondertekening is de Tilburgse judokampioen Grim Vuijsters (Nederlands kampioen boven 100 kilo) aanwezig voor een demonstratieles samen met Tilburgse kinderen.

Het project Urban Judo is de uitwerking van de gedachte dat sport mensen dichter bij elkaar brengt. Om de integratie en participatie van allochtone jongeren te bevorderen is sport een goed middel. Het ministerie van VWS heeft het initiatief genomen tot 'meedoen allochtone jeugd door sport'. Urban Judo zet allochtone jongeren aan te gaan sporten. Judovereniging Jan de Rooy en Judo Club Tilburg geven bijvoorbeeld proeflessen op Tilburgse scholen.

De bijeenkomst begint om 9.00 uur. Sportcomplex de Drieburcht vindt u aan het Wagnerplein 3 in Tilburg.