Politie Groningen

Woensdag 14 maart 2007

Provincie Groningen, 14-03-2007

Groningen: racefietser licht gewond door aanrijding

Een 30-jarige racefietser uit Zwolle is dinsdagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding. De racefietser fietste over de Verlengde Bremenweg en op de kruising kreeg hij geen voorrang van een 60-jarige automobilist uit Norg. Hij kwam vanuit de richting van het Kattegat. De Zwollenaar is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: controle in Noorderplantsoen

De politie heeft dinsdag gecontroleerd in het Noorderplantsoen. Door het mooie weer waren veel mensen in het plantsoen aanwezig. Alleen al door de aanwezigheid van agenten lieten veel mensen hun alcoholhoudende drank verdwijnen. Toch kreeg een aantal personen een bekeuring. Zes voor alcoholgebruik en één voor drugsgebruik. Daarnaast kregen twee personen een bekeuring, omdat ze zich niet konden legitimeren en één persoon gaf een valse naam op.

Groningen: jongen op bromfiets de fout in

Een 15-jarige jongen uit Groningen moest dinsdagavond op de Munsterheerd meerdere bekeuringen in ontvangst nemen. Hij reed met hoge snelheid op zijn brommer agenten tegemoet. De bromfiets was niet verlicht, hij droeg geen helm, had vanwege zijn leeftijd geen rijbewijs en de bromfiets had geen kenteken. De bromfiets werd voor onderzoek meegenomen naar het bureau en de jongen kreeg meerdere bekeuringen mee.

Groningen: politie controleert autos met aanhangers

De politie heeft dinsdagmorgen op de Winschoterweg in Groningen autos met aanhangwagens gecontroleerd. Er werden elf bekeuringen uitgedeeld: hulpkoppeling niet goed vast (4x), losbreekreminrichting niet vast (3x), geen rijbewijs kunnen tonen (2x), gevaar voor vallende lading en het niet dragen van de autogordel. Verder kregen veel automobilisten een waarschuwing voor lichtere overtredingen.

Oude Pekela: koperdieven aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag twee koperdieven aangehouden. Een 33-jarige man uit Veendam en een 40-jarige vrouw uit Stadskanaal waren betrapt bij een leegstaande woning aan de Gaslaan in Oude Pekela. De eigenaar van de woning had het tweetal in zijn pand aangetroffen. Hierop gingen ze er op de fiets vandoor. De politie heeft samen met de eigenaar in de omgeving gezocht naar het tweetal. Ze werden aangetroffen op het Pekelwerk. Beide verdachten verzetten zich hevig bij hun aanhouding. De man wist in eerste instantie te ontkomen, maar werd later alsnog aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek. De twee dieven hadden diverse leidingen uit de woning weggenomen. Ze hadden deze inmiddels al ingeleverd bij een opkoper. De politie heeft diverse inbrekersgereedschappen die het tweetal bij zich had, in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: politie zoekt eigenaren gestolen fietsen

De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaren van een aantal fietsen. De fietsen zijn in de tweede helft van september 2006 gestolen bij de oprit A7 bij Leek in de richting van Drachten. In die tijd was de oprit afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. De politie heeft inmiddels enkele getuigen van de diefstal gesproken. Er is echter door de eigenaren geen aangifte gedaan van de diefstal. De politie roept de eigenaren alsnog op, om aangifte te doen.

Winschoten: hennepkwekerij ontdekt na brand

De politie heeft in een horecapand aan de Engelstilstraat in Winschoten een hennepkwekerij ontdekt. In het pand was dinsdagmiddag brand ontstaan op de bovenverdieping. Nadat de brandweer de brand had geplust, werden de restanten van een hennepkwekerij zichtbaar. Uit onderzoek is gebleken dat er bovendien illegaal stroom werd afgetapt. De politie onderzoekt of de hennepkwekerij de mogelijk oorzaak is van de brand.

Wirdum: inbeslagname illegale zendapparatuur

De politie heeft maandagmiddag zendapparatuur in beslag genomen van een illegale zendamateur. Een 39-jarige man uit Wirdum werkte vanuit zijn woning. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van klachten uit de buurt. De zendapparatuur had een dusdanig hoog vermogen dat het in de omgeving leidde tot storingen in elektrische apparatuur, zoals computers en mobiele telefoons. De politie maakt proces-verbaal op.

Sappemeer: rijbewijs ingevorderd

Een 46-jarige automobilist uit Sappemeer moest dinsdagochtend op de Noorderstraat in zijn woonplaats, zijn rijbewijs inleveren. Bij een gordelcontrole werd de man aan de kant gezet, omdat hij zijn gordel niet droeg. Agenten roken vervolgens een alcohollucht en lieten de man blazen. Hij bleek onder invloed van 2 promille alcohol. Toen agenten zijn rijbewijs wilden invorderen, bleek deze al eerder ingevorderd te zijn. De man kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en proces-verbaal voor het rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs.

Marum/Stadskanaal: bekeuring voor illegaal plakken

Een 35-jarige Stadjer heeft dinsdagmiddag aan de Parallelweg in Marum een bekeuring gekregen voor illegaal plakken. De man was zonder vergunning posters aan het plakken op een fietsenstalling bij de carpoolplek. De resterende 334 posters en 2 emmers met lijm en borstel zijn in beslag genomen.

Ook aan het Lilienthalplein in Stadskanaal was een illegale plakker actief. Hier was een 24-jarige man uit Midwolde posters aan het plakken op elektriciteitskasten en containers. Ook hij kreeg een bekeuring voor het plakken zonder vergunning. Bij deze man zijn meerdere posters in beslag genomen.